Akşener'den, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye: "Şaklabanlıktan sorumlu saray bakanı"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için "Şaklabanlıktan sorumlu saray bakanı" ifadesini kullandı.

SİYASET 11.05.2022, 12:29 11.05.2022, 12:33
Akşener'den, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye: "Şaklabanlıktan sorumlu saray bakanı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşma yaptı.


Akşener'in konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:
2019 haziranında başlayan bir göç çalışmasından bahsediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalması halinde, bu doğum hızı ile 2053'te Türkiye nüfusunun 35 milyonu Suriye kökenlilerden oluşacak. Ensar üzerinden siyasi tabanı konsolide etmeye çalıştı. Sığınmacı sorununu meseleyi çözmek yerine polemik ile geçiştiren Sayın Erdoğan'ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz. Bizim hedefimiz Suriyeli sığınmacıların gayri insani çerçevede ülkelerine sürülmesi değil, dönmelerinin kolaylaştırılmalarıdır. Şam'da kim iktidarda olsun olsun Suriye ile ilişkilerin yapıcı olması gerekiyor.
Müjde diye açıklanan ama vatandaşın konut alma ihtimalini imkansız yapan konut kampanyası barınma krizini derinleştirecek. Bay kriz müjdeyi verdikten sonra konut fiyatları bir gecede yüzde 10 arttı.
'Şükürsüz'lere şükür öğretmek istiyorsan, doymak bilmeyen yandaşlarına öğret. Mesela git, KPSS'den 92 puan almış gencecik evlatlarımızı mülakatta eleyip 62 puan alanları tayin eden ayıların, dayıların yanına git onlara şükretmeyi öğret.
Hani Ağustos'ta enflasyon düşüyordu? Emekliyi enflasyona ezdiriyorlar.
EYT'liler her seçim zamanı söz alıyorlar. torun sevmek yerine çalışıyorlar. Bugüne kadar iktidar EYT'liler ile ilgili etkili bir adım atamadı.

Yorumlar (0)