Akşener: Bakan, 'Para istemeyin benden, soğurum sizden' diyor

İyi Parti lider Meral Akşener, SMA’lı çocuklar için başlatılan kampanyayı hedef alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi.

SİYASET 04.01.2021, 11:41 04.01.2021, 11:44
Akşener: Bakan, 'Para istemeyin benden, soğurum sizden' diyor

SMA’lı çocuklarımızın aileleriyle görüştüğünü söyleyen Akşener, “İçleri yanıyor. Çocuklarımızın ilaçları gelsin denilmiş. Bir gazete dolusu laf edilmiş. Bakan diyor ki; Para istemeyin benden, soğurum sizden” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Akşener, SMA’lı çocuklar için sosyal medyada yürütülen kampanyaya ilişkin “Kirli kampanyaya alet olmayacağız. İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullanan Bakan Koca’ya yanıt verdi.

Akşener, “Ailelerin içini acıtan bir söylem bir doktor olan bakana hiç yakışmamıştır. Gelsin de bunları ailelere anlattın. Çocuklar ölümün eşiğinde bir imkan ihtimal var. 750 bin dolara halloluyor. Orada bir ilaç devlet tarafından kabul görmüş diğeri kabul görmemiş. O ilacın getirilmesiyle ilgili kampanyalar var o ilaçların getirilmesiyle ilgili bir durum oluyor. Ben SMA’lı çocuklarımızın aileleriyle görüştüm içleri yanıyor. Çocuklarımızın ilaçları gelsin denilmiş. Bir gazete dolusu laf edilmiş. Bakan diyor ki; Para istemeyin benden, soğurum sizden” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Sosyal devlet açını doyurur, giydirir. Aç bıraktığını doyurur, vardan alır yoka verir. Tumtraklı konuşulmuş da nasıl yani? Bu mücadeleyi nasıl vereceksiniz? Şu anda var olanların tedavisi için ne yapacaksınız? Mağdur aileler var insanlar bir şeyler yapabilmek için kampanyalar yapıyor. Binde bir milyonda bir ihtimal varsa bunu ailelere nasıl anlatacaksınız? Kimse de bu 75 milyon nereye gitti bilemez? Nelere para veriyoruz. Nerelere para gömülüyor. 9 milyar TL 5 müteahhitten birinin vergi borcu silindi ya” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI VATANDAŞIN TALEBİYLE KURULMUŞ BİR BİRLİK”

Akşener, CHP ile kurulan Millet İttifakı’na ilişkin ise, “Makulun dili ve sesi olacağımızı söyledik buna da devam ediyoruz. İYİ Parti kurulmamış olsa büyükşehirler alınabilir miydi? Bu enerji, sinerji oluşabilir miydi? Vatandaşın derdinin dile getirildiği bir yolculuk yapıyoruz. Gücümüz oradan geliyor.

Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında şöyle bir fark var. Çözüm önerilerimiz CHP ile farklı, duygusal bir birliktelik değil, vatandaşın talebiyle kurulmuş bir birlik. Bir iş birliği. Birbirimizi gagalamadan çalışıyoruz. Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da Millet İttifakı kontenjanlarından seçildiler. Biz onları takip eder, eksiklerini söyleriz. Kimini açık kimini de uyarı şeklinde söyleyebiliriz. Vatandaşa ulaşmalarını sağlamak için göz olabiliriz” dedi.

“İNSANİ BİR TEPKİYİ MERAL AKŞENER VERİR”

Akeşener, “Sayın Erdoğan’ın cuma namazı çıkışı yaptığı konuşma ile ilgili bir tweet attım. CHP, kapalı bir kızımız için ‘vitrin süsü’ yorumu yaptı. 60 küsür yaşında Cumhurbaşkanı bir adam 21 yaşındaki bir kız çocuğunu yaşınıza başınıza bakmadan onu hedef alırsanız. İnsani bir tepkiyi Meral Akşener verir” dedi.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI, SOYLU’YA TEPKİ

Akşener, kadın cinayetlerine ilişkin konuşurken, “Sayın Soylu benim sözlerimden incineceğine yüzlerce kadının öldürüldüğü bir Türkiye’de İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden Sayın Soylu’nun şapkasını önüne koyup istifa etmelidir. Sayın Erdoğan arayın o kızımızı helallik isteyin gönlünü. Alın Cuma çıkışı cami avlusunda böyle bir şey söylenemez. Sayın Soylu, patronun gözüne görünmeye çalışıyor. Görevini yapmaya davet ediyorum ben kendisini” ifadesini kullandı.

“SARAY’A YÜZDE 28, KÖPRÜLERE YÜZDE 25 ZAM…”

Akşener, ekonomiye ilişkin ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Sarayın bütçesine yüzde 28 zam. Köprülere yüzde 25’e yakın zam. Enflasyon yüzde 14.6. Tarımda 2010’da 71 milyar dolarlık tarım üretimi yapılırken bugün 41-42 milyar dolar. Aradaki farkı siz görün.

Biz belki ekonomiyi pandemi, esnaf üzerinden bir diğer yandan da asgari ücret üzerinden. Ben aylardır geziyorum biliyorsunuz. Biz esnaflar için uyarı yaptık maalesef kös dinledi arkadaşlar. Esnaf kepenk kapatıyor. Biz dedik ki geliri olmayan ailelere 500 TL destek versin. Esnaf da iş yapsın sanayi de iş yapsın. Hiçbiri yerine getirilmedi.

” ‘AÇ KAL’ DİYORLAR…”

2 bin 850 TL civarında bir zam yapıldı. 500 TL zam yapıldı 750 TL işveren para ödeyecek. Şimdi ne olacak işveren işçi çıkaracak. İnsanlar iş bulamayacak, üretim daralacak. 100 milyar TL bir harcama doğuyordu bizim bu dediğimizden 450 milyar TL bütçeye.

Memura emekliye ‘Aç kal’ diyorlar. Nasıl olacak. Siz 13 uçakla uçun ‘İtibardan tasarruf olmaz’ deyin. Köprülere adamların cebine girsin diye yüzde 25 zam yapın. Ama garibana yüzde 7-8 zam.

“5 BÜYÜK MÜTTEAHHİTİ KURTARMA PAKETİ”

Esnaflardan duyduklarımızı iktidara iletmeye çalıştık. Vatandaş seçimlerde bize bir görev verdi. Muhalefet görevi. Biz başladık gezmeye. Tespitlerimizi, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi ilettik. Ama kös dinliyor arkadaşlar. Önceden ne güzel başörtüsü üzerinden birbirlerini yiyorlardı. Şimdi ne oluyor? Esnaf ilettiğimizi ancak yapılmadığını görüyor.

Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, paketler açıldı 5 büyük müteahhitti kurtarma paketi. Altın üzerinden de borçlandı bu arkadalar. Esnafın, tarımın, insanın üretmesine bir faydası dokunmadan gitti paralar.”

Yorumlar (0)