AKP'NİN ELİNDEKİ RESMİ SONUÇLARDA İMAMOĞLU'NU DOĞRULADI

CHP’nin İstanbul seçim koordinasyon merkezinde bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, elindeki verileri açıkladı ve devletin kurumlarına ve yurttaşlara çağrıda bulundu.

SİYASET 31.03.2019, 21:28 31.03.2019, 21:28
AKP'NİN ELİNDEKİ RESMİ SONUÇLARDA İMAMOĞLU'NU DOĞRULADI

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu“Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı.  Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.  Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı.  Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi. Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum”  diye konuştu.

Gazetekritik'in ulaştığı AKP'nin elindeki resmi sonuçlarda Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını doğruluyor.AKP'nin sonuçlarına göre de AK Parti %49.36  CHP ise %48.08 olarak gözüküyor. Buna göre Anadolu Ajansı'nın verilerinin İmamoğlu'nun belirttiği gibi doğru olmadığı ortaya çıkıyor.

İşte AKP'nin elindeki o veriler:

Yorumlar (0)