AKP’li ‘Yeliz’den İmamoğlu’na: Horolop şorolop bir adam

‘Yeliz’ lakabıyla nam salan AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki tuhaf açıklamalarının gündem olması ardından bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki tuhaf açıklamalarıyla gündeme geldi.

SİYASET 29.07.2020, 16:41 29.07.2020, 16:52
AKP’li ‘Yeliz’den İmamoğlu’na: Horolop şorolop bir adam

İstanbul Sözleşmesi hakkındaki tuhaf açıklamalarıyla bir kez daha gündeme gelen ‘Yeliz’ lakaplı AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, gazeteci Cüneyt Özdemir’in programına katılarak yepyeni tuhaf açıklamalarda bulundu.

Özdemir’in, İstanbul seçimlerinin CIA ve MOSSAD desteği ile kazanıldığına dair açıklamalarını sorması üzerine Çamlı, iddiasını savundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden işaret ederek ‘horolop şorolop bir adam’ olduğunu savunan Çamlı, Özdemir’in isim vermesi konusundaki ısrarları ardından da “Ekrem bizim hemşerimiz” dedi.

“Böyle bir horolop şorolop bir adam ortaya çıkarıldı” diyen Çamlı, “İstanbul’daki o adam. Yani ciddi bir adam değil işte herif. Tabii sadece onu kastetmiyorum. Ekrem bizim hemşerimiz. Ben bir portre çiziyorum, horolop şorolop portresi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yeliz mahlasının "Çamuriyetçilerin kendisine attığı bir çamur" olduğunu savunan Çamlı, "Şimdi bu senin önünde bir tercih. Çamuriyetçilerin yolundan mı gideceksin, cumhuriyetçilerin yolundan mı gideceksin" dedi.

YELİZ LAKABI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

2017 yılı Ocak ayında Meclis Genel Kurulu’nda ‘başkanlık anayasası’ teklifi görüşülürken @yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yarattı. Çünkü Meclis’te bu isimde bir Milletvekili bulunmuyordu.

Ama kısa bir süre sonra Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.

Yorumlar (0)