AKP’li belediyeye ‘adrese teslim’ iptali

AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nin “Kent Temizliği Araç Kiralama” ihalesi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından “adrese teslim” gerekçesiyle iptal edildi.

SİYASET 05.01.2021, 11:17 05.01.2021, 11:19
AKP’li belediyeye ‘adrese teslim’ iptali

AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nin geçen yıl 24 Şubat ile 14 Eylül tarihlerinde yaptığı “Kent Temizliği Araç Kiralama” ihalesi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından “adrese teslim” gerekçesiyle iptal edildi.

Üçüncü ihalenin ise 18 Ocak’ta yapılacağı öğrenildi. AKP’li belediye ilk ihaleyi 30 aylık süreyle 114 milyon TL’ye, ikinci ihaleyi ise 75 milyon TL’ye 24 aylık süreyle aynı şirkete vermişti.

Birgün'deyeralan habere göre; CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, yaptığı açıklamada, söz konusu ihalelere “haksız şart” teşkil eden hükümler ile çıkıldığına dikkat çekti. Çelik, şöyle dedi: “Şubat ayında yapılan birinci ihale şartnamesinde bulunan özellikler, diğer şirketlerin bu özellikleri temin etme ihtimaline karşı ikinci ihale şartnamesinde değiştirilerek, yine adrese teslim yapılmıştır. Bu kriterler sadece ihaleleri kazanan şirketlerin araçlarında özel üretim olarak bulunduğu için ihaleye girmek isteyen diğer tüm şirketler şartnameyi yerine getiremediği için elenmiştir. İhaleler, iki ayrı tarihte ilçe üç bölgeye bölünerek yapılmış, tüm ihaleleri aynı şirketler kazanmıştır.”

SATIN ALINABİLİRDİ

CHP’li Çelik, sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“82 Adet Kent Temizliği Araç Kiralaması için toplam 57 milyon TL teklif veren şirketler varken ihaleler toplam 75 milyon TL teklif veren şirketlere verilmiştir. Bu ihalelerden Bahçelievler halkı ortalama 18 milyon TL zarara uğratılmak istenmiştir. KİK bu zararın önüne geçmek için ihaleyi iki kez iptal etmiştir. Bu ihalede bir temizlik aracının aylık kirası 38 bin TL, yıllık kirası ise 460 bin TL’ye denk gelmektedir. Söz konusu bedellerle her yıl 82 adet temizlik aracının mülkiyeti ile satın alınması bile mümkündür.”

Yorumlar (0)