AKP-MHP arasında 'iktidar biziz' krizi

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP arasında 'iktidar biziz' krizi yaşandı. Karamürsel Belediye Başkanı AKP'li İsmail Yıldırım'ın sözlerine MHP'li isimler tepki gösterdi.

SİYASET 01.08.2019, 09:36
AKP-MHP arasında 'iktidar biziz' krizi

 Dün gerçekleşen AKP Karamürsel İlçe Danışma toplantısında Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye sert bir üslupla 'iktidar biziz' mesajı verdi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; AKP'li İsmail Yıldırım'ın "MHP iktidar ortağı değil Cumhur İttifakının destekçisi. İktidar biziz arkadaşlar. Davulu biz çalarız, hep beraber oynarız. O partiye emek veren arkadaşlarımızı da kırmamalıyız. Allah kurduğumuz bu birlikteliği İnşallah baki kılar" sözlerine, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz, sosyal medya hesaplarından AKP'li İsmail Yıldırım'a tepki gösterdi.

“Sırf dünya dönüyor diye ona eşlik etmenize gerek yok”

"Sırf dünya dönüyor diye, ona eşlik etmenize hiç gerek yok" diyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü'ye Karamürsel MHP İlçe Başkanı Çetin Öksüz'den, "Biz O'nun Bu'nun ne dediğine değil liderimizin ne dediğine bakarız" desteği geldi.

Bugün Kocaeli Gazetesinden Serkan Üldeş'in haberine göRe, İki MHP'linin mesajlarının ardından tartışmaya katılan MHP MYK Üyesi Erkan Azeri, "biz destekçi, ortak değil bu ülkenin sahibiyiz" çıkışı geldi:

“Bu ülkenin sahipleriyiz onlar görevlendirdiğimiz memur”

"Birileri bizi destekçi görüyormuş, birileri bizi ortak görüyormuş. Her ikisi de yanlış görüyor. Biz bu ülkenin sahipleriyiz, onlarsa görevlendirdiğimiz memurlar. Ha birde 'Davul bizde, tokmak bizde, biz çalar biz oynarız' sözü çok yerinde. Biz Ülkücüyüz; Ne çalmayı biliriz, nede oynamayı. Ha birde nezaket ukalalığı var. Onları da kırmayalım kabilinden söz. Vallahi biz işkencelerde, idam sehpalarında Devletimize kırılmadık ki, senin gibi bir zavallıya kırılalım"

Yorumlar (0)