AKP'li vekilin FETÖ organizasyonlarına katıldığı ortaya çıktı

AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık'ın, FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları’na katıldığı ortaya çıktı. AKP'li Balık, FETÖ'ye övgüler de yağdırdı. FETÖ elebaşı Gülen'in yakın dostu Mehmet Kırkıncı için de taziye mesajı yayınlayan AKP'li Balık, sosyal medyada gündem oldu. AKP'li Balık, AKP iktidarı ile FETÖ'nün yükselişe geçtiğini de ifşa etti.

SİYASET 01.06.2021, 09:11 01.06.2021, 09:37
AKP'li vekilin FETÖ organizasyonlarına katıldığı ortaya çıktı

AKP Elazığ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Sermin Balık'ın sosyal medya hesabı Twitter'da, FETÖ organizasyonu olarak bilinen Türkçe Olimpiyatları’na katılımı ve övgü dolu paylaşımları ortaya çıktı. Balık, 2012'de Elazığ'da düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katıldı.

“TARİH BİR TESADÜF MÜ?”

Balık'ın o dönem attığı tweetler şu şekilde:

"Elazığ Türkçe Olimpiyatları’ndayız. Elazığ’ımızın Çaydaçırası eşliğinde Dünyanın tüm renkleri bir arada"

KRT'de yer alan habere göre; 

"Bu günkü muhteşem gösterinin sloganı, “Dünyanı ortak dili Türkçe” olsa, tebrikler."


 
"Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 10.yılı. Tarih bir tesadüf mü? AK Parti iktidarı 10 yaşında."


AKP'li Balık'ın bu paylaşımı, FETÖ'nün, AKP iktidarı ile yükselişe geçtiğini de ifşa etti.

GÜLEN'İN ESKİ DOSTUNA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sermin Balık’ın, Fethullah Gülen'in “medreseden” arkadaşı olarak bilinen 'Kırkıncı Mehmet Hoca'nın vefatının ardından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

"Mehmet Kırkıncı Hoca Efendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun."


 
KIRKINCI MEHMET HOCA KİMDİR?

Fethullah Gülen ve Mehmet Kırkıncı, Erzurum doğumlu olup, medrese arkadaşlarıydı... Fethullah Gülen, Nur cemaatleri ve Said Nursi’yi, Mehmet Kırkıncı aracılığıyla tanımıştır. 60 yılan yakın dostlukları, "AKP-FETÖ" ayrılığıyla son bulmuş, "Kırkıncı Mehmet Hoca", AKP safına geçmişti.

FETÖ'nün yayın organı Zaman yayınlarından çıkan iki ciltlik “Nurlu Hayatlar” kitabında "Kırkıncı Mehmet Hoca", Fethullah Gülen’e övgüler dizip, ne kadar özlediğini şu sözlerle anlatıyordu: 

“Kendisi için değil milleti için yaşar ve düşünürdü. O nedenle, onun hizmetlerini çekemeyenler, ona karşı olanlar memleketin, milletin dostu değil. Kendisine yapılan saldırılara rağmen azim ve sebatla, sabır ve tahammülle taviz vermeden davasını takip etti. Muhaliflerine bile katiyen düşman nazarı ile bakmazdı. Bu ağır vazife, genç yaşta saçlarının ağarmasına sebep olmuştur.”

Yorumlar (0)