banner773

AKP'li şirkete borçlu olduğu AKP'li belediyeden 1 milyon liralık ihale!

AKP'li Adıyaman Belediyesi'nde belediyeye kira borcu olan şirket ihale almaya devam ederken şirketin sahibinin AKP'li milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

SİYASET 13.08.2020, 10:59
AKP'li şirkete borçlu olduğu AKP'li belediyeden 1 milyon liralık ihale!

Kamu kaynakları ile belli kişi ve kurumlara sağlanan ayrıcalıkların bir yenisi daha belgelendi.

Adıyaman Belediyesi’ne 2,1 milyon TL kira borcu olan reklam şirketinin, borcunu ödemeden belediyeden 1,1 milyon TL’lik ihale aldığı ortaya çıktı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Kira borcu olmasına karşın belediyeden ihale almaya devam eden şirketin sahibinin, AKP milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.

Adıyaman Belediyesi’nin Belediye Meclisi tutanaklarına göre AKP’li Belediye, AKP Milletvekili Aday Adayı Erkan Gözel’in sahibi olduğu şirketin belediyeye borçlarını görmezden gelerek, şirkete yeni 1,1 milyon TL’lik yeni ihale verdi.

İHALESİZ VERİLDİ

Adıyaman Belediyesi Araştırma Komisyonu, belediyeye ait gayrimenkullerin kiralandığı firma şahıslarının kira bedellerinin piyasa şartlarına uygun yapılıp yapılmadığına ilişkin rapor hazırladı. Komisyonun raporu 4 Şubat 2020 tarihli Belediye Meclisi’nde okundu. Meclis tutanaklarına göre komisyon, ihale ile verilen kiralamaların sözleşmesi sona erdikten sonra aynı şahıslar tarafından ihale yapılmaksızın kullanıldığını tespit etti.

KİRA BORÇLARI BİRİKTİ

İncelemeler kapsamında, belediye taşınmazları için alınan kiranın, piyasa şartlarına göre düşük olduğu da belirlendi. Geçmişe dönük kira borcu olan bazı kişi ve kurumların, borçlarının ödenmemesine karşın aynı iş yerini kullanmaya devam ettiği bildirildi. Komisyon belediye yönetimini, “Güven teşkil etmeyen kiracılara yeniden bu işyerlerinin tahsisi konusunda belediyenin yetkili mercilerinin daha temkinli davranmaları gerekmektedir” şeklinde uyardı.

Belediyeye kira borcu olmasına karşın, kiracısı olduğu taşınmazı kullanmaya devam eden şirketlerden biri ise tanıdık çıktı. Rapora göre belediyeye toplam kira borcu, 2 milyon 121 bin TL’ye ulaşan Şura Medya isimli şirketin sahibinin, AKP’nin 27’nci dönem milletvekili aday adayı Erkan Gözel olduğu öğrenildi. AKP’li Gözel’in belediyeden kiraladığı işyeri için ilk yıl taahhütleri yerine getirdiğini ancak ikinci ve üçüncü yıllarda sözleşmeye uymadığı kaydedildi.

İHALE ALDI

Rapordaki en dikkat çekici bölüm se Gözel’in sahibi olduğu şirket ile belediyenin iş yapmaya devam ettiği yönündeki tespit oldu. Belediyeye 2,1 milyon TL’lik kira borcu bulunan şirketin, belediyeden 1 milyon 182 bin TL’lik ihale aldığı belirtildi.

Yorumlar (0)