AKP'li Burhan Kuzu: Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, BOTAŞ’tır

Burhan Kuzu, BOTAŞ'ın Türkiye Varlık Fonu'na ait olduğunu görmezden geldi!

SİYASET 31.08.2019, 20:27
AKP'li Burhan Kuzu: Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, BOTAŞ’tır

AKP’nin kurucuları arasında yer alan eski milletvekili ve anayasa profesörü Burhan Kuzu, doğalgaza yapılan yüzde 14,90 oranındaki zamma ilişkin "Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, BOTAŞ’tır" yorumunda bulundu.

Doğalgaz fiyatlarına yüzde 14,90 zam yapıldı. Fiyatların 1 Eylül 2019'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi. Doğalgaza son bir yıl içinde gelen zam oranı yüzde 53 oldu.

Doğalgaz zammına vatandaşın tepkisi sürerken Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'dan ilginç bir açıklama geldi. Kuzu, Twiter’dan paylaştığı mesajda "Türkiye,iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek,vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık" ifadesini kullandı.

BOTAŞ Türkiye Varlık Fonu Portföyünde yer alan bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. 1974 yılında kurulan BOTAŞ, 1994 yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak yapılandırıldı, 24 Ocak 2017 itibari ile Türkiye Varlık Fonu bünyesine katıldı.

Yorumlar (0)