AKP'li belediyenin AKP'li ve MHP'li yöneticilere maaş bağladığı ortaya çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne (BBB) bağlı şirketlerin yönetim kurullarında AKP’li ilçe başkanları ile bazı MHP’li yöneticilerin maaş aldığı ortaya çıktı. 'Cumhur işsizlikten kırılıyor ama belediye şirketlerine çöken Cumhur İttifakı ortaklarının keyiflerine diyecek yok' diyen CHP'li Karaca, şirket yönetimindeki AKP ve MHP'lileri açıkladı.

SİYASET 04.11.2020, 10:37 04.11.2020, 10:45
AKP'li belediyenin AKP'li ve MHP'li yöneticilere maaş bağladığı ortaya çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne (BBB) bağlı şirketlerin yönetim kurullarında AKP’li ilçe başkanları ile bazı MHP’li yöneticilerin maaş aldığı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bugüne kadar böylesine fütursuz partizanlık tablosu görmemiştik. Zarar eden belediye şirketlerine bile çökmüşler” dedi.

BİLGİLER SİCİL GAZETESİ’NDEN

BBB iştiraki şirketlerinin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanan genel kurul ve yönetim kurulu kararlarını inceleyen Karaca, AKP ve MHP’li yöneticilerin maaşa bağlandığını gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın belediye iştiraki şirketlerindeki görevlerinden ayrılmasının bir başarı öyküsüymüş gibi günlerce yazılıp çizildiğini anlatan Karaca, “AKP İl Başkan Yardımcısı orada, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik ilçe başkanları orada, Yenişehir eski ilçe başkanları orada. Daha kimler var, neredeyse AKP’nin bütün ilçe başkanları bir belediye şirketinde yönetim kurulu üyesi.

Bununla da yetinilmemiş MHP’li kimi il-ilçe yöneticileri de maaşa bağlanmış. Bursalılar Cumhur İttifakı üyesi AKP ve MHP’lilerin nasıl sefa sürdüğünü, bir ibret tablosu halinde dikkatle incelemelidir” dedi.

‘BUGÜNE KADAR BÖYLE FÜTURSUZ PARTİZANLIK TABLOSU GÖRMEDİK, YAĞMACI ZİHNİYET’

BESAŞ ve BURULAŞ başta olmak üzere belediye iştiraklerinin zararda olduğunu kaydeden Karaca, “Bugüne kadar böylesine fütursuz partizanlık tablosu görmemiştik. Zarar eden belediye şirketlerine bile çökmüşler. BURULAŞ 75 milyon, BESAŞ 3 milyon, Jeotermal AŞ ise 1.9 milyon lira zararda. Bu kadar çok AKP’li ilçe başkanı, il başkan yardımcısının yönetiminde olduğu bu şirket zarar ediyorsa, ciddi liyakat sorunu var demektir. Cumhur işsizlikten kırılıyor ama belediye şirketlerine çöken Cumhur İttifakı ortaklarının keyiflerine diyecek yok. Bu yağmacı zihniyete CHP iktidarında son verilecek” diye konuştu.

KARACA O İSİMLERİ DE AÇIKLADI

Cumhuriyet'in haberine göre CHP’li Karaca, o isimleri ise şöyle açıkladı:

Süleyman Çelik (AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili), Embiya Akkuş (AKP İl Başkan Yardımcısı), Ali Erbay (AKP Yıldırım İlçe Başkanı), Tarkan Gani (MHP Bursa İl Başk. Yardımcısı), Hüsnü Aydın (MHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi), Ufuk Çömez (AKP Osmangazi İlçe Başkanı), Ufuk Ay (AKP Nilüfer İlçe Başkanı), Rasim Bacacı (AKP eski Yenişehir İlçe Başkanı), Ertem İşcan (AKP Karacabey İlçe Başkanı), Emel Gözükara Durmaz (AKP İl Kadın Kolları Başkanı), Ayşegül Seyran (AKP İl Kadın Kolları Koordinatörü - Tanıtım ve Medya Başkanı), Murat Hallaçoğlu (AKP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı), Gülten Kapıcıoğlu (Eski AKP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı), Mustafa Bektaş (Eski AKP Keles Belediye Başkanı), Kenan Kibar (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Danışmanı), Osman Şahin (AKP Bursa İl Başkan Yardımcısı), Faruk Adıyaman (MHP Bursa Büyükşehir Meclisi Üyesi), Tarık Köse (AKP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı) ve Eşref Kurem (AKP Nilüfer İlçe Başkanı)

Yorumlar (0)