AKP'li Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk soruşturması

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Şefaatli ilçesinde AKP'li belediye başkanı döneminde yaşanan ve ulusal basına yansıyan yolsuzluk iddiaları ile ilgili kamuoyunun bir açıklama beklediğini söyledi.

SİYASET 09.11.2020, 13:22
AKP'li Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk soruşturması

“Ulusal basında çıkan haberlere göre Şefaatli Belediyesi'nde AKP döneminde yaşanan yolsuzluk iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan denetim raporlarında çok vahim iddialar bulunuyor. Bu yolsuzluk iddialarına Yozgat halkı bir cevap bekliyor! Şefaatli Belediyesi’nde 2009-2019 arasında AKP'den iki dönem belediye başkanlığı yapan Zeki Bozkurt hakkında ortaya atılan güneş enerjisi sistemi kuracak olan firmadan 1 milyon lira alındığı, bu paranın ilçede esnaf olan karı-koca üzerinden alındığı, zabıta kadrolarına her kadro için 30 bin lira karşılığında 85 uzman çavuşun alındığı, imar kanununa aykırı ruhsatları verildiği gibi çok vahim iddialar bulunmaktadır. Bu yolsuzluk raporunu hazırlayan İçişleri Bakanlığı’dır. Şimdi bu yolsuzluk soruşturması hakkında Şefaatli Belediyesi’nden ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Başkanlığı’ndan bir açıklama bekleniyor. Kamuoyu bu yaşananların açıklanmasını istiyor.”

Şefaatli Eski Belediye Başkanı Zeki Bozkurt'un seçimden sonra Ağustos ayında kaçırılarak darp edildiğini de hatırlatan Keven, ‘bu olay 85 uzman erbaşın belediye kadrosuna geçirilmesiyle mi ilgiliydi’ diye sordu.

“AKP’li önce ki belediye başkanı Zeki Bozkurt kamuoyunun da bildiği gibi seçimden sonra geçtiğimiz Ağustos ayında kaçırılarak darp edilmişti ve basına da yansımıştı. Bu darp olayı yolsuzluk iddiaları ile mi ilgiliydi? 85 uzman çavuş belediyeye memur olarak nasıl ve neden alındı? Madem ihtiyaç duyularak alındı neden 80'i başka kurumlara geçti veya istifa etti? Her biri için 30 biner lira alındığı söyleniyor. Yani toplam 2 milyon 550 bin lira yapıyor. Ayrıca bu kişilere yapılan 962 bin liralık maaş ödemesinin de elden geri verildiği ve mutemet görevlisinin banka hesaplarına yatırıldığı tespit edildiği raporda belirtiliyor. Küçük bir ilçede yaşanan bunca olay acaba AKP İl Başkanlığı’na ve genel merkezine yansımadı mı? Bu raporla ilgili Yozgat kamuoyu bir açıklama bekliyor."

Yorumlar (0)