banner773

AKP Kurucusu: Başka bakanlıklarda da değişim gerekiyor

Her hafta Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Muhammed OKUR ile Reaksiyon programının bu haftaki konuğu AK Parti Kurucu Üyesi Latif Cem Baran oldu. Baran, Türkiye gündemi ve AK Parti ile alakalı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 04.02.2022, 11:23 04.02.2022, 11:25
AKP Kurucusu: Başka bakanlıklarda da değişim gerekiyor

Muhammed OKUR’un Türkiye’deki siyasetin kalitesi sorusu üzerine Baran, “Tarihteki kahramanların muadili Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi ve şunları ekledi;

“Gelişmemizdeki ivme azaldı. Bizden daha sonra savaştan çıkan Almanya’nın durumunu incelediğimizde bazı hususlarda neden geç kaldık diye soruyoruz. Bunlar Erbakan Hoca’nın yaptığı ve yapmaya çalıştığı hususlardı. Orada o arabaya benzin koymayan hain kimse, bugün de başarılı olmamızı istemeyenler aynı kafa ve zihniyetin ürünüdür. Günahıyla sevabıyla, iyi niyetli en azından bir cumhurbaşkanının önderliğinde ilerleyen bir Türkiye var. Dönsem gitsem geriye, bugün Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü alacakmış dediklerinde ben o ordunun içinde olurum arkadaş. Sultan Alpaslan Malazgirt’e gidiyor, Bizans küffarı ile savaşacak. Sen neredesin diyen Anadolu genci olurum. Sultan Abdulhamit memleketi için bir karar veriyor, o gün yanında olurdum. Hemen bugüne dönelim. Fatih’in,Alpaslan’ın,Sultan Abdulhamit’in, Selahaddin Eyyubi’nin muadili Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tarihteki kahramanların muadili bugün, Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Muhammed Okur’un İsrail ile normalleşmeye çalışan Selahaddin Eyyubi’nin yanında olur musunuz sorusuna Baran Peygamber (a.s)’dan örnek vererek şöyle devam etti;

“Peygamber Efendimiz, Medine’ye gittiğinde Yahudilerle irtibat kurmadı mı ? Hudeybiye anlaşması neden oldu? O gün cahiliye döneminin insanlarıyla, haram aylarda bir sulhe gidilmedi mi ? Kendi ayağınızı pergelde sabit tutarak davanızı, istikametinizi innancınızı biliyorsanız Herkesle görüşüp hareket edebilirsiniz. Kimseyle görüşmeyelim dersek, Kuzey Kore oluruz o zaman. Ben Tayyip Bey’in Kur’an ve Sünnet ölçüsünden çıktığını düşünmüyorum. Bilâkis, tam içinde olduğunu düşünüyorum.”

BARAN : BAŞKA BAKANLIKLARDA DA DEĞİŞİM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!

Muhammed Okur’un Türkiye’de bir ekonomik kriz var mı sorusuna cevaben Baran, şöyle devam etti;

“Ekonomik olarak sorun yaşamamız doğal. Müthiş günler geçiriyoruz diyemeyiz. Onun için Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürü değişti. Şimdi de bunların çoğu kapanıp, süpermarketler, zincir marketler arttığı için Tarım Kredi Koperatifleri marketleri de böyle bir yaygınlığa gitmişti. Ama baktık ki bazı ürünler piyasadan daha pahalı olabiliyor. Cumhurbaşkanı burada bir dokunma yaptı. Ben başka değişimlerin de gerektiğini düşünüyorum, bakanların içerisinde özellikle. ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)