AKP İlçe Başkanlığı'nda taciz skandalı: 9 kadın istifa etti!

AKP Mardin Derik İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Karahan ve AKP kurucularından olan abisi Ahmet Karahan’ın fiziki ve yazılı tacizleri yüzünden Derik AKP İlçe Teşkilatından 9 kadının istifa ettiği iddia edildi.

SİYASET 10.02.2021, 00:00 10.02.2021, 17:51
AKP İlçe Başkanlığı'nda taciz skandalı: 9 kadın istifa etti!

AKP Mardin Derik İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Karahan ve AKP kurucularından olan abisi Ahmet Karahan’ın fiziki ve yazılı tacizleri yüzünden Derik AKP İlçe Teşkilatından 9 kadının istifa ettiği iddia edildi. İstifa eden kadınlardan biri Jurnal Türkiye’den Onur Dalar'a konuşarak durumu doğruladı ve ayrıntıları anlattı.

Tacizlerden dolayı istifa eden kadın durumu AKP İl Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Eski AKP Mardin Milletvekili ve AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu ve AKP Derik Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar’a bildirdiği mesajları da Jurnal Türkiye ile paylaştı.

Tacizle suçlanan isimlerden Ahmet Karahan’a durumu sorduğumuzda ise bir karalama kampanyası olduğunu ve bu suçlamanın çeşitli kişiler aracılığıyla kendisine kadar ulaştığını söyledi.

Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan ve kardeşi Ahmet Karahan’ın tacizlerinden dolayı istifa etiğini söyleyen kadın, 9 AKP üyesi kadının istifasına kadar varan süreci anlattı.

 
AKP Mardin Derik İlçe Teşkilat Başkanı Süleyman Karahan ve kardeşi Ahmet Karahan’ın 9 kadına tacizlerde bulunduğunu, ve kadınların istifa ettiğini öğrendim. Dilekçeler şu an AKP ilçe başkanlığındaymış. Sizin konu hakkında bilginiz var mı?

“Ben şu şekilde anlatayım. O istifa edenlerden birisi de benim. Bu olaydan dolayı istifa ettim. Biz partili olarak canı gönülden yıllardır bu işin içerisindeyiz. İyi ki beni aradınız, içimdekini çıkarmaya vesile oldu. Allah razı olsun. İstifa etmemin sebebi buradan yapılan ahlaksızlıklar, namussuzluklar. Burada mağdur olan insanların ismi duyulursa burada kan gövdeyi götürür. “

Olayı ayrıntılı şekilde anlatabilir misiniz?

“İlçe başkanı ve ilçe başkanının abisi tehditlerle olayın üstünü kapamaya çalışıyor. Biz istifa ettiğimiz zaman olayı il teşkilatına bildirdik. Ve üstünü kapatmaya çalıştılar, korkuttular, tehdit ettiler. Bundan dolayı istifa eden kadınlar olarak susmuş vaziyetteyiz.

Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Korkumuzdan suç duyurusunda bile bulunamadık. Üstü kapatıldı, çok yoğun tehditler aldık. Süleyman Karahan’ın tehditleri yüzünden evden çıkamayanlar oldu. Tacize uğrayan kadınlar aileleriyle sıkıntılar yaşadılar. Eşlerinden boşanmak zorunda kalan kadınlar oldu.”

Tacizler nasıl gerçekleşiyordu?

 “Sadece telefonla ve mesajlarla değil. Elle yapılan tacizler de oluyordu. İş oraya geldi ki gece ikilerde taciz mesajları aldık. Baktık bu iş böyle olmayacak, istifa etmek zorunda kaldık. Koyu AK Partili insanlar olarak içimiz yanıyor. Bu tür şeylerin bu parti içerisinde olması doğru şeyler değil…”

Sizin elinizde de taciz mesajları var mı?

“Evet, var. Siz güvenebilir miyim isminin verilmemesi konusunda? Ben bunun ortaya çıkmasını istiyorum ancak ölüm tehditleri alıyorum. Reisin bu kadar emeğine rağmen bu partinin bu hale gelmesini de istemiyorum.

Ben sonuna kadar koyu reisçiyim. Biz bunu Mardin AK Parti İl Teşkilatını bildirmemize rağmen üstünü kapadılar. İlçe Başkanını koruma altına aldılar. Ve biz bunu söylediğimiz için kötü şeylere maruz kaldık. Ben 7 ay boyunca tehditlerden dolayı evimden çıkamadım.”

Tacizler ne zaman başladı?

“2 senedir var. Ve halen de devam ediyor. Bundan dolayı 9 kadın 2 ay önce istifa etti. CİMER’e de şikayet ettik. AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e durumu bildirdik, şikayet ettik. Buradan da cevap almadık. Mesajım görüldüğü halde cevap verilmedi. Kendisine ulaşmak için aradım , telefonlarımız açılmadı. Sabahlara kadar ulaşmaya çalıştım. En üst mercilere kadar ulaştım. AKP Milletvekili Orhan Miroğlu’na mesaj attım. Ama sonuç alamadım.”

Tacizle suçlanan AKP kurusucu Ahmet Karahan: “Kulağıma geldi, karalama kampanyasıdır”

9 kadının tacizler yüzünden istifa etmesini kendisine sorduğumuz AKP kurucularından ve AKP Mardin Derik İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Karahan’ın abisi Ahmet Karahan konuya dair olarak “Benim de kulağıma geldi. Bunlar karalama kampanyası, doğru değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)