AKP'den seçim barajı açıklaması: İlk detaylar ortaya çıktı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini kapsayan yeni seçim kanunu düzenlemesiyle ilgili konuştu. Çalışmaların tamamlanmasına az kaldığını belirten Yazıcı, son zamanlarda gündeme gelen yeni anayasa çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.

SİYASET 18.09.2021, 13:40
AKP'den seçim barajı açıklaması: İlk detaylar ortaya çıktı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni seçim kanunu düzenlemesi çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini ve MHP ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, iki partinin de seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye indirme konusunda uzlaştığını belirtti. Seçim kanunu dışında siyasi partiler kanununda da birtakım değişiklikler üzerinde çalışıldığını aktaran Yazıcı, düzenlemeyle ilgili detayları MHP ile görüştükten sonra paylaşacaklarını dile getirdi.

Gündemdeki bir başka konu olan anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili de konuşan Yazıcı, bu alandaki çalışmaların akademisyenler düzeyinde yapıldığını ve çalışmaya dahil olan siyasi kişiler arasında kendisinin de bulunduğundan söz etti. Yeni anayasa düzenlemesiyle ilgili henüz kesinleşmiş bir durumun olmadığını söyleyen Yazıcı, hazırlanan taslağın MHP ile tekrar gözden geçirilmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı.

Yorumlar (0)