AKP'den istifa eden Romanlar CHP'ye geçti!

İzmir’de sıklıkla ziyaret ettiği Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi’nde; CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve İlçe Yöneticisi Esat Kaleli ile birlikte, Roman vatandaşlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AKP’den istifa eden ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmek isteyen Roman gençlere CHP rozeti taktı.

SİYASET 28.12.2021, 11:23
AKP'den istifa eden Romanlar CHP'ye geçti!

İzmir’deki Roman mahallelerinden biri olan Ege Mahallesi’nde AKP’den istifa eden gençler Cumhuriyet Halk Patisi’ ne geçmişlerdir. CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve İlçe Yöneticisi Esat Kaleli ile birlikte, kendilerini tebrik ederek rozetlerini takdim eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “En önemli sorunlarından biri olan yoksullukla yıllardır mücadele eden Romanlar, AKP iktidarında derin yoksulluk ve açlığa maruz bırakıldılar, yok sayıldılar. Bu nedenle Roman toplumu doğru kararı vermekte! Kaldı ki Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı büyük bir ilgi mevcut.” Açıklamasında bulundu.

 

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak Roman vatandaşlarımızın sorunlarına talibiz. Roman vatandaşlarımız, bizim için her zaman birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Romanların daha iyi koşullardaki sosyal yaşam standartlarına ulaşmaları için Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak, iktidarımızda gereken tüm çalışmaları yapacağız.” diyerek, CHP’nin Romanlara karşı tutumuna değinen Purçu, “Roman vatandaşlarımızdan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hızlı geçişler var. İktidara az kaldı. Tüm heyecanımız ve coşkumuzla çalışmalarımıza devam edecek, Roman vatandaşlarımızla iktidarımıza hep beraber yürüyeceğiz!” dedi.

 

“Başta İzmir ve Roman vatandaşlarımız olmak üzere, tüm ülkedeki yurttaşlarımızın geleceğe daha umutla bakmasını sağlamakla yükümlü görüyoruz kendimizi. İktidar partisinin her geçen gün ortalığa saçılan skandallarını gören halk, artık çareyi bizde buluyor. Biz de kendimizde bu halka bir çare olma zorunluluğu buluyoruz. Bizim bu uğraşımızı gören yurttaşlarımız da kayıtsız kalmıyor ve gelip bizimle yürümek istiyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, millet ittifakı ve halk ile birlikte, “Biz dostlarımız iktidar olacağız!” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

Yorumlar (0)