banner773

"AK Parti Olağanüstü Kurultaya mı Gidiyor?"

Gazeteci Ömer Şahin, TV5’te yayınlanan 4. Güç programına konuk oldu. Şahin, seçime giderken Olağanüstü kongre olursa MKYK’da değişimler olacağına dikkat çekti.

SİYASET 30.09.2022, 14:51
"AK Parti Olağanüstü Kurultaya mı Gidiyor?"

Gazeteci Ömer Şahin, TV5’te Mustafa Deniz ve Hasan Basri Akdemir’in sunduğu 4. Güç programına konuk oldu.

Ömer Şahin, seçime giderken olağanüstü kongre olursa MKYK’da değişimler olacağına dikkat çekti.  Şahin'in açıklamaları şu şekilde;


Şöyle, zaten her seçimde yüz altmış yetmiş civarı milletvekilleri değişiyor. MKYK'da kurultaylara gidip değişim olabiliyor. Burada belki ben haber okumadım ama olağanüstü kurultay olasılığı var seçime giderken. Böyle bir kongre olursa Merkez Karar Yönetim Kurulu ister istemez değişiyor.
Fotoğrafın bütününe baktığımız zaman bunun çok fazla da bir anlamı yok bu kamuoyuna verilen bir mesaj. İşte metal yorgunluğu var, yeni kadrolar, yeni şeyin önü açılıyor, yeni isimlerin. O anlamda bir etkisi var ama şu anlamda bir etkisi yok. AK Parti'de biliyorsunuz her şey Sayın Erdoğan iki dudağı arasında, çok güçlü bir liderliği var parti içerisinde. Dolayısıyla kurullar ne kadar olursa olsun Sayın Erdoğan ne derse nihayetinde o oluyor. Yani mesela merkez karar yönetim kurulu çok önemli bir kuruldur değil mi? Bazı partilerde genel idare kurulu veya parti meclisi Cumhuriyet Halk Partisi.  Milletvekili adayı listesine aslında burası gelir, içerisinde bir kurul olacaktır değil mi? AK Parti'de örneğin MKYK'ya girip listeye giremeyen veya dışarıdan olup milletvekili olabilen insanlar var. Hatta daha uç örnekleri verelim; Milletvekili dahi yapılmamış. Bir dönem sonra başbakan yardımcısı yapılan insanlardır. Bu örnekler çok fazla, dolayısıyla AK Parti'de bu kariyer basamaklarını hızla yükselme olasılığı çok yüksek veya çok iyi bir nokta. Bir anda sistem dışı kalabilirsin, sistem dışılık şöyle. Siyasette partili veya hükümet sistem açısısınızdır, partide öylesinizdir ama kabinede yer alırsınız. Kabinede olmazsınız, bürokraside olmazsınız büyükelçilikte. Ölçüler devlet elinde olduğu için çok fazla imkân var. Bir, ben çok söyledim bir olağanüstü kongre olabilir mi? Seçime giderken olabilir. İkincisi olursa değişim kaçınılmaz. Milletvekili listelerinde de evet en az yüzde altmış yedi ben de olacağını düşünüyorum. Bir de bunun önemlisi kısa vadeli kabine değişimi ben işin doğrusu bekliyorum.

Yorumlar (0)