AK Parti'de ''yeni parti'' krizi! Mehmet Metiner isyan etti

'Yeni parti' açıklamasıyla tepki çeken AK Partili Mehmet Metiner, AK Parti'deki değişimden kastının, yeni sisteme uygun parti yapılanması olduğunu söyledi.

SİYASET 18.08.2019, 16:45
AK Parti'de ''yeni parti'' krizi! Mehmet Metiner isyan etti

AK Partili Mehmet Metiner, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir partinin kurulması gerekiyor. Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var" sözlerine açıklık getirdi.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Metiner, "Bir söz söyledim herkes kendince okuma yapıyor? Ne dediğimi kimse anlamak istemiyor…” ifadesini kullanarak, değişimden kastının, yeni sisteme uygun parti yapılanması olduğunu söyledi. 

Sarıkaya, "Yeni bir yol mu, yeni bir yapı mı?" başlığıyla yayımlanan yazısında Metiner'in ifadelerini aktarırken şunları kaydetti:

AK Parti, 18’inci yaş gününü kutlarken ilk kez içinden ardı sıra “yenilenme” çağrıları geliyor.

Aslında bu yöndeki ilk açıklama da en tepeden, lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Milletvekilleri ile seçim sonuçlarını ve parti içindeki yeni hareketi “kafalarına takmamalarını” istedi ve ekledi:

“Dört yıl sonraki seçimlerde milletin karşısına ilk günkü heyecanıyla ve 22 yıllık tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız...”

Bunu diğer etkin parti aktörlerinin açıklamaları izledi.

Partinin ikinci ismi Numan Kurtulmuş, “dili, üslubu ve politikasıyla AK Parti'yi ilk aşamaya döndürmekten” söz ederken, eski milletvekili Mehmet Metiner tartışmanın fitilini ateşledi:

“Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil, yeni bir AK Parti’ye ihtiyaç var…”

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın yanıtı gecikmedi, “partilerin ömürlerine kararı halkın vereceğini, son seçimde 600 milletvekilinden 295’ini vererek bunu ortaya koyduğunu” söyledi.

Böylece Metiner'in sözüyle ortaya çıkan tartışmayı da bünyenin içine zerk etti.

Metiner'in isyanı...

Ancak asıl soru şu, Mehmet Metiner gerçekten yeni bir partinin kurulması taraftarı mı?

Metiner'i arayıp sordum, “Yahu günlerdir şaşkınlık içindeyim… Haşa diyorum…” diye söze girdi.

“Sözünü ettiğim, başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte partilerin eski yönetim yapılanması ile yol alamayacakları, yoksa başka bir hedefim yok; ben nasıl AK Parti bitti derim” hayıflanması içinde devam etti:

“İttifaklar olmadan iktidar olmanın imkansızlaştığı sistemde, eskiye dayalı genel merkez, teşkilat, il başkanı, milletvekili yapılanmasıyla nereye kadar gidebiliriz? Bir söz söyledim herkes kendince okuma yapıyor? Ne dediğimi kimse anlamak istemiyor…”

Durmadı, “AK Parti teşkilatının siyaset üretmekten uzaklaştığını, her şeyi liderden bekleyen anlayışa evrildiğini, bunun da sağlıklı olmadığını” vurguladı.

Değişimden kastının, yeni sisteme uygun parti yapılanması olduğunu da özellikle yazmamı istedi.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için tıklayınız

Yorumlar (0)