Ahmet Davutoğlu'ndan olay sözler:"AK Parti MHP'yi bıraktı, küçük ortağının peşine takıldı"

50 bin Uygur Türk'ünün dolaylı yoldan Çin'e iade edileceğini savunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "AKP, MHP'den vazgeçip Doğu Perinçek'in peşinden gidiyor" dedi.

SİYASET 28.07.2020, 13:02
Ahmet Davutoğlu'ndan olay sözler:"AK Parti MHP'yi bıraktı, küçük ortağının peşine takıldı"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Ardahan 1. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Uygur Türklerinin Çin'e iade edileceğini öne süren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"BU, TARİHE İHANET DEMEKTİR"

"Basına düşen haberlerde, Türkiye’deki 50 bin Uygurlu kardeşimizin Tacikistan’a, oradan da dolaylı olarak Çin’e gönderilmesi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu tarihe ihanettir. Uygur kardeşlerimiz bu topraklara Çin’in zulmünden kaçmak için gelmişlerse, onları tekrar Çin’e iade etmek, Stalin’e iade edilen Azerbaycanlı kardeşlerimiz gibi bizim yüreğimizi yakar, bu toprakları muzdarip hale getirir."

"MHP'Yİ BIRAKTI PERİNÇEK'İN PEŞİNE TAKILDI"

AKP iktidarının MHP'yi bırakıp Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in peşinden gittiğini belirten Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İktidarın bir küçük ortağı var ya, Çin’in Türkiye sözcüsü olan, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarını öven, 28 Şubat artığı olan ortak. Anlaşılan bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanı esas ortağı MHP’yi bırakıp küçük ortağının peşinden gitmeye karar vermiş"




 

Yorumlar (0)