banner773

Abdullah Gül’ün eski avukatı Baran’dan flaş iddia: Kılıçdaroğlu’nun 2. Adayı Abdullah Gül

Erdoğan'ı Atatürk'e benzeten AKP'nin kurucusu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski avukatı Latif Cem Baran, Kılıçdaroğlu’nun aklındaki 2. planı Abdullah Gül olduğunu düşünüyorum

SİYASET 16.09.2022, 13:51
Abdullah Gül’ün eski avukatı Baran’dan flaş iddia: Kılıçdaroğlu’nun 2. Adayı Abdullah Gül

tv42'de yayınlanan Sümen Altı programında gazeteci Mücahit Enes Turbil’in sorularını yanıtlayan AKP'nin kurucusu Latif Cem Baran, Ali Babacan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun Meral Akşener’in ve hatta Kılıçdaroğlu’nun ikinci planı, adayı Abdullah Gül’dür.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili tartışmalara değinen Baran, “aday olacağını çok istediğini düşünüyorum ama aklında ikinci bir plan olduğunu düşünüyorum. Mesela 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olabileceğini düşünüyorum.” Dedi.

“GÜL, BABACAN VE DAVUTOĞLU KONYA’DA BİR GÖRÜNTÜ VERECEK”

Baran konuşmasının devamında şunları söyledi.

“Bu husus tartışıldı fakat muhatapları cevap veremediler herkes şunu sanıyor Meral Akşener 2018 seçimlerinde Abdullah Gül üzerindeki mutabakata uymayarak kendisi aday oldu ve Cumhurbaşkanlığı yönünden Abdullah Gül’ün önünü tıkadı. Aslında esas olan neydi biliyor musunuz? Aslında Abdullah Gül aday olmayacaktı, aday olmayacak olan Abdullah Gül’ün yenilmesini önlemek adına Meral Akşener onu kurtardı aday olarak. Ve bu günler için kurtardı aslında. Abdullah Gül 2018’de aday olsa seçilemese sizce şuanda aday olabilir miydi? Asla. Şimdi zaten Ali Babacan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun Meral Akşener’in hatta Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdaki adayı Abdullah Gül’dür. Artı şunu da söyleyeyim size o günlerde Ömer Dinçer’in babası vefat etmişti hatırlar mısınız? Onun öncesinde bir yürüyüş olmuştu hatırlar mısınız? Cenazede sağ tarafında AHMET Davutoğlu sol tarafında Ali Babacan vardı. Şimdi de bence yakında muhtemelen Konya’da olacak bir programda olabilir. Gelecek aynı Davutoğlu, Babacan hatta 6’lı masanın kimi ekipleri de, bir sofrada bir yürüyüşte yan yana bir yerde bir araya gelip Abdullah Gül’ün etrafında toplanıp bir poz verebilirler. Mutlaka Babacan ve Davutoğlu olur.

2018'DE MUHARREM İNCE BU YÜZDEN ADAY OLDU

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Baran Kemal Kılıçdaroğlu’nun o dönemde Muharrem İnce’den sonra düşündüğü adayın Ali Babacan olduğunu iddia etti. Baran, “Muharrem İnce bunu duyduğu için kendisi aday oldu.” Dedi.

“Abdullah Gül’ün adayı Ali Babacan’dı Kılıçdaroğlu’nun aklındaki 2. isimde Ali Babacan’dı 2018’de. Fakat, Muharrem İnce bunu duyduğu için kendisi aday oldu. Muharrem İnce’ye sorabilirsiniz siz gazeteci olarak bunu reddetmeyecektir. Bu konuda dar bilgilerin içerisinde bizim şans eseri öğrendiğimiz Allah’ın önümüze düşürdüğü konular.”

Yorumlar (0)