Abdullah Gül cephesinde Boğaziçi çatlağı!

Boğaziçi Üniversitesi ekseninde yaşanan gelişmeler nedeniyle Ali Babacan ile ters düşen Latif Cem Baran, 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün avukatlığını bıraktığını duyurdu.

SİYASET 05.02.2021, 16:36 05.02.2021, 16:42
Abdullah Gül cephesinde Boğaziçi çatlağı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın olarak bilinen ve avukatlık görevini yürüten Latif Cem Baran'dan istifa çıkışı geldi. Baran önceki gün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Boğaziçi Üniversitesi hakkındaki açıklamalarına da tepki göstermişti. Babacan'ın "öğrenciler derhal serbest bırakılsın" açıklamasına, “Senin bu ‘sahte duruşlarını’ gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” diye yanıt vermişti. 

Baran'dan bugün de istifa hamlesi geldi. Baran, vekilliğini yürüttüğü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temel değerlerin uyuşmaması sebebi ile hukuki ilişkisini de istifa ederek sonlandırdığını açıkladı. 

TEMEL DEĞERLERİ ÖNE ÇIKARDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Latif Cem Baran şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi süreçler ve yaşadıklarımız bir ‘duruş’ sergilemeyi gerektiriyor. Temel değerlerimle örtüşmeyen farklılıklar sebebiyle, Abdullah Gül ile siyasal ilişkimi ve de kâğıt üzerindeki hukuki vekalet ilişkisini, istifa ile sonlandırdım. Kamuoyunun bilgisine sunarım.” 

Yorumlar (0)