"400 gündür süren hukuksuzluğa son verin"

CHP'li Yarkadaş, İstinaf Mahkemesi'ne çağrı yaparak "Eren Erdem'i tahliye etmek için neyi bekliyorsunuz?" diye sordu.

SİYASET 02.08.2019, 12:42
"400 gündür süren hukuksuzluğa son verin"

CHP 26. Dönem Miletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi ve Gazeteci Eren Erdem'in cezaevindeki 400. gününü doldurduğunu hatırlatarak "adalet" çağrısı yaptı.

Eren Erdem'in yerel mahkemede haksız ve hukuksuz bir kararla tutuklandığını ve dosyasının yasa gereği İstinaf Mahkemesi'ne gittiğini belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Tel tel dökülen bir iddianame yüzünden hakkında dava açılan ve ardından da tutuklanan 25-26. Dönem CHP Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, 400 gündür Silivri'de. Eren'in dosyası İstinaf Mahkemesi'nde bekliyor. Henüz o dosyanın kapağı bile açılmadı. Eren'in hukuki teamüllere göre, ceza aldığı gün serbest bırakılması gerekiyordu. Bu kural bile çiğnendi. Eren tam 400 gündür çile çekiyor. Artık yeter, Eren Erdem'in özgürlüğünü geri verin."

CHP'li Yarkadaş, Eren Erdem için Silivri Cezaevi önünde buluşmak isteyen partililere yönelik kurulan barikatlara da tepki gösterdi. Yarkadaş, "O barikatlar, adalet isteğine karşı kurulmuştur. O barikatlar, adaletin önüne çekilmiştir" dedi.

Yarkadaş, Eren Erdem'le cezaevinde çektirdiği fotoğrafı da instagram hesabında paylaştı.

Yorumlar (0)