3-4 CHP'li belediye başkanı topun ağzında! İçlerinde Çakıcı'ya hürmet eden belediye başkanı da var...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "parti ilke ve etik" kurallarına uymayan belediye başkanları ile yola devam edilmeyeceğini ve parti ile ilişkilerinin kesileceğini net bir dille ifade ettiği söyleniyor.

SİYASET 18.11.2020, 12:10 18.11.2020, 12:23
3-4 CHP'li belediye başkanı topun ağzında! İçlerinde Çakıcı'ya hürmet eden belediye başkanı da var...

CHP'li Torun, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nın, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkındaki çok sayıda şikâyeti detaylı olarak inceleyerek Genel Merkez'e bildirdiğini belirtmişti.

Genel Merkez'de yapılan değerlendirmeler sonucunda, üç milletvekilinin bölgeye gönderilmesine karar verildiğini belirten Torun, şu açıklamayı yapmıştı:

"Milletvekillerimiz konuyla ilgili incelemelerinin ardından kapsamlı bir rapor hazırlamıştır. Milletvekillerimizin raporu, Genel Merkezimizde ciddiyetle ele alınmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.'' 

İL BAŞKANLARINA ÖNEMLİ ROL

Gazetekritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti ilke ve etik değerlerine uymayan belediye başkanları için il başkanlarına talimat verdiği ifade ediliyor.Buna göre il başkanlarılı bölgelerinde görev yapan belediye başkanları ile ilgili her türlü şikayet ve görüşü değerlendirip genel merkeze sunacak.

İKTİDAR YOLUNDA ZAYIF HALKA İSTEMİYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olası bir erken seçim öncesi yerel yönetimlerin güçlenmesini isterken "zayıf halka" niteliğindeki belediye başkanlar ile ilgili disiplin işleminin yapılacağı ifade ediliyor.

3-4 BELEDİYE BAŞKANI TOPUN AĞZINDA

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yanı sıra CHP kulislerinde önümüzdeki günlerde 3-4 belediye başkanlı ile ilgili de disiplin sürecinin başlayabileceği dillendiriliyor. Bu isimler arasında organize mafya liderini makamında ağırlayan, hediye veren Edirne Belediye  Başkanı Recep Gürkan'ın da olması bekleniyor.

Yorumlar (0)