120 MHP'li istifa edip İYİ Parti'ye geçti

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, çoğunluğu MHP il ve ilçe yöneticilerinden oluşan 120 kişinin partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçtiğini duyurdu.

SİYASET 17.09.2019, 14:36
120 MHP'li istifa edip İYİ Parti'ye geçti

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, çoğunluğu MHP il ve ilçe yöneticilerinden oluşan 120 kişinin partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçtiğini duyurdu.
Yeniçağ gazetesinden Sümeyra Kırca’nın haberine göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde bir çağrı yaparak, İYİ Partilileri MHP’ye davet ettiğini ancak İYİ Partililerden herhangi olumlu bir dönüş alamadığı açıklamıştı. İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, İYİ Parti’den MHP’ye kayma olmadığı gibi tam aksinde çoğunluğu MHP’den oluşan 120 kişinin partilerinden istifa ederek bu hafta sonu İYİ Parti’ye kayıt olduğunu bildirdi.

İYİ Parti’ye geçişlerin sadece MHP’den olmadığını vurgulayan İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında büyük bir hareketlenme yaşıyoruz. Özellikle MHP tarafında büyük bir kopuş yaşanıyor.

120 MHP'li istifa edip İYİ Parti'ye geçti

Çünkü insanlar MHP’nin ülkeye menfaatinden çok AK Parti’nin iktidar olmasını sağlayan adımlar attığını görüyor. Bu yüzden MHP’den kopuşlar başladı. Sadece MHP’den değil diğer partilerden de İYİ Parti’ye rağbet var. Partimizin cesur duruşunu gören diğer partiden arkadaşlar istifalarını vererek İYİ Parti ailesine katılıyor. İYİ Parti her geçen gün daha çok büyüyecek” dedi.

İYİ Parti’nin cesur duruşuyla Türkiye’ye umut vaad ettiğini dile getiren il başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “İYİ Parti çoğu zaman partinin menfaatini bile geride bırakarak ülke menfaati için çalışırken, MHP ise iktidarın küçük ortağı olarak, hem ekonomi hem adalet bakımından ülkemizi ileriye götürmekten ziyade çok çok geriye götürmüştür” diye konuştu.

“MHP KİRLİ SİYASET OYNUYOR. KİRLİ SİYASETİN OYUNCAĞI OLMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’da İYİ Parti’ye üye kaydı için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirten İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, MHP’nin iktidarı destekleyen politikalarıyla ülkeyi büyük bir zarara soktuğunu bu nedenle MHP’de büyük kopuşlar yaşandığını anlattı. MHP’nin İYİ Parti’ye geçişlerin önünü alamadığını vurgulayan Başkan Çakmaklı şu ifadeleri kullandı: “İktidarın küçük ortağı MHP, bu kopmaları hazmedemeyip ülkede olduğu gibi Şanlıurfa’da da kirli siyasi oyunlarını oynadı. Bu durumda il ve ilçe yönetimindeki, dava arkadaşlarımıza siyasi uslüba ve ahlaka uymayan iş, makam vaadi ile kendi saflarına çekmek için her türlü siyasi entrikalarından vazgeçmedi. Bizlerde, Türkiye’nin umudu olan İYİ Parti’de görev alan vatansever ve cesur arkadaşlarımızın, kokmuş siyasi oyunlara alet olmayacağını Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak kamuoyuna duyuruyoruz.”

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)