25.10.2019, 12:30

SİHİRLİ KELİME, DOZUNDA...

Yıldım yeminle kedi sevdasını arşa çıkartanlardan yıldım. Oturduğumuz sitede, her gün elinde mama dolu torba ile gezenlere bir yenisi ekleniyor.

Adım başı bir öbek mama, sitenin kargaları kedi kadar oldular, uçmayı unuttular. Etraf yürüyen kargadan geçilmiyor. Fareler onlarla yarışır halde, bunca temizlik elemanı olmasa, üç güne tasma takar gezdirirdik.

Kediler mamaya boğulduğundan, avlanmayı unuttu. Yakında, günaydın abla derlerse hiç şaşırmayacağım. Sözüm meclisten dışarı, bu kediciler ayrı bir ruh haline sahip, tek kelime etmeye kalktığınız anda kasabanın cadısı şekline bürünüyorlar.

Hakikaten ortamız yok, kimse yaşadığı yere saygı duymuyor. Yahu bizde hayvanseveriz ama, cılkını çıkarmıyoruz. Kabul ediyorum benim köpekcan sevgim ağır basıyor, eh ama kimseye de rahatsızlık vermiyoruz. Yollara, parklara avuç avuç mama serpmiyoruz.  Sadece kuru mama olsa iyi, kadın açıyor ıslak mamayı hop yürüyüş yolunun üzerine... Kedilerin dört bi yanı mama olduğundan, artık dönüp bakmıyorlar bile, etrafından dolaşıyorlar.

Benim endişem minik bebelerin o mamalardan bir tanesini ağzına atması. Ondan sonra neler olabilir, düşünmek dahi istemiyorum. Allah korusun falan demeyin, bu işler saliseliktir.

Uzun lafın kısası sihirli kelime; dozunda diyorum, ve yazıyı burada noktalıyorum.

Yorumlar (0)