" YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARI KAMU HASTANELERİNDE KRİTİK BÖLÜMLERİN KAPANMASINA NEDEN OLUYOR!"

Bursa Tabip Odası, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği'nin kapatılacağına dair sosyal medyada çıkan paylaşımlar hakkında basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK 03.06.2022, 09:55
" YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARI KAMU HASTANELERİNDE KRİTİK BÖLÜMLERİN KAPANMASINA NEDEN OLUYOR!"

Sosyal medyada da yayılan habere göre, doktor kalmaması nedeniyle BUÜ Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nde Çocuk Onkoloji Kliniği'nin kapatılacağı belirtildi. Son aylarda ağırlaşan çalışma şartları ve hakkettiği değeri görmeyen hekimler yurtdışına göç etmeye başlamıştı.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu da bir açıklamayla durumu değerlendirdi. Açıklamada, Çocuk Onkoloji Kliniği’nde görevli bir öğretim üyesinin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir görevinin başında bulunamaması ve tedavisi nedeniyle uzun bir süre daha görevine dönemeyecek olması, aynı bölümde çalışan bir öğretim görevlisi hekimin hasta yükünü tek başına üstlenme sorumluluğuna neden olduğu belirtildi. "Meslektaşımızın kişisel gerekçelerini bilmemekle birlikte, istifa kararı almış olması bu bölümde verilen sağlık hizmetinin aksaması riskini doğurmuştur" ifadeleri kullanılan açıklamada, sadece yerelde değil ülke genelinde sağlık sisteminde kriz yaşandığı dile getirildi.

SAĞLIK SİSTEMİNDE KRİZ VAR!

"Yalnızca yerelde değil ülke genelinde gözlemlediğimiz sağlık sistemindeki kriz; hastalık üzerine kurgulanmış sağlık sisteminin yarattığı hasta enflasyonu, yoğun ve karşılıksız emek, yoksulluk sınırının altındaki gelirler, sağlıkta şiddet ve tüm bunlara bağlı olarak hekimlerdeki tükenme gibi sorunlarla daha da derinleşmekte ve hekimleri ya yıllarca çalıştıkları kamu hastanelerinden ya da ülkelerinden vazgeçmeye zorlamaktadır" ifadeleriyle sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken Bursa Tabip Odası, üçüncü basamak hastanelerde yaşanan istifaların, hem halkın nitelikli sağlık hizmeti almasını engellediğini hem de hekim yetiştirme sorunu ortayas çıkardığını vurguladı.

VASIFSIZ İŞÇİ KONUMUNA GETİRİLİYORUZ

Hasta ve hasta yakınlarının söz konusu durumda karşısında çaresiz bırakıldığı belirtilen açıklamada, sadece ilgili bölümlerin sağlık hizmeti aksamamakta, aynı zamanda yeni hekimlerin ve yeni uzman hekimlerin hakları ellerinden alınmakta, yeni mağduriyetler yaratılmakta olduğunun altı çizildi. Bursa Tabip Odası açıklamasında, uzun süredir sağlıktaki kötü yönetimin hekimi vasıfsız işçi konumuna getirdiği, hekimlerin çalışma isteğinin yok edildiği, özellikle yan dal uzmanlığı gerektiren bölümlerdeki hekimlerin ya özel sağlık kurumlarına ya da yurt dışına gitmekte olduğu hatırlatıldı. Hekimlerin hak ettikleri iyi çalışma koşullarını ve sosyal standartlarını yakalamak için bireysel çözümlere zorlandığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Kamu sağlık kurumlarındaki bazı kritik bölümler tamamen kapanma noktasına gelmiştir. Bu durum hastaların kamudan sağlık hizmeti alma olanağını tamamen ortadan kaldıracak ve özel sağlık hizmetlerine mahkum edecektir."

Yorumlar (0)