Uzmanlardan korkutan yoğun bakım üniteleri açıklaması!

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle ölen sayısı 37 oldu. Türkiye'de önümüzdeki günlerde vaka sayısı ve ölüm sayısının artacağı öngörülürken akla gelen ilk sorulardan biri ise yoğun bakım üniteleri oldu.

SAĞLIK 24.03.2020, 21:27
Uzmanlardan korkutan yoğun bakım üniteleri açıklaması!

Gazetekritik/Özel
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Cinel, corona virüsü sürecine ilişkin Türkiye’deki hastanelerde 42 bini aşkın yoğun bakım yatağı olduğunu belirtmişti. Cinel, "yenidoğan yoğun bakım ve pediatri yoğun bakım yatakları hariç 25 bin civarında erişkin yoğun bakım yatağının mevcut olduğunu" söylemişti.


Fakat Habertürk kanalında Fatih Altaylı'nın sunduğu TEKE TEK programına katılan Profesör Dr. Lütfü Telci ise vahim durumu gözler önüne serdi.


Türk Yoğun Bakım Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Lütfü Telci TEKE TEK programında yoğun bakım ünitelerinin yaklaşık 2000 kişiyi tolere edebileceğini ifade etti.

Telci. "42 bin rakamının yüzde 33'ün alırsak Ventilasyonlu 10 bin falan gözüküyor. Hekim ve hemşire bakımından bakarsak o sayıya da ulaşamayız. 10 bin için 70-80 bin hemşire gerekiyor. Mevcudun içinde ise 10 bin sayısına anca inşallah diyebiliriz" ifadlerini kullandı.

Yorumlar (0)