Skandal! Özel hastaneler fahiş fatura çıkartıyor

Dünya corona virüsü salgınına karşı dayanışma duyguları ile seferber olurken, Türkiye’de özel hastanelerin COVID-19 hastalarını ticari meta olarak gördüğü ortaya çıktı.

SAĞLIK 30.03.2020, 14:51 30.03.2020, 15:04
Skandal! Özel hastaneler fahiş fatura çıkartıyor

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre:

Sağlık Bakanlığı'nın 20 Mart 2020'de yayımladığı genelgede, bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu üçüncü seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneleri “pandemi hastaneleri” olarak tanımladığını belirtti.

COVID-19 HASTALARINA YÜKSEK FATURALAR ÇIKARILIYOR

Konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, “Genelgede pandemi hastanesi olan özel hastanelerin hastalardan tedavi ücreti almaması gerektiği açık ve net olarak belirtilmemiş. Özel hastanelerde COVID-19 hastalarına yüksek faturaların çıkarıldığı haberleri alıyoruz. Zaten özel hastaneler böyle olağanüstü bir dönemde COVID-19 hastalarından bırakın yüksek ücret almayı, hiçbir ücret talep etmemeli. Madem bu yapılmıyor, o halde Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda net ve açık olarak tutum alması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)