Sahte parfümde artış!

Sosyal medya platformlarında sahte parfüm satışları ciddi oranda artış gösterdi. Uzmanlara göre, parfümlerde taksitlerin kaldırılması bunun en büyük nedeni.

SAĞLIK 11.02.2019, 17:06 11.02.2019, 17:06
Sahte parfümde artış!

Instagram ve Facebook platformlarında sahte saat satışlarına sık sık tanık olmaktayız.Şimdi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması ile sahte parfüm satışları da iyice arttı.

Versace, Chanel, Hermes, Dolce&Gabbana gibi gerçeği en az 500 lira fiyatında olan tüm parfümler, sosyal medyada yalnızca 80-100 lira gibi ücretlerde satılıyor. Bir de bu platformda alıcıların güvenini kazanmak için, parfüm şişelerinin üstüne "numune" etiketi basılıyor.

 

parfume11

Posta gazetesinin haberine göre, vatandaşın bu tarz sosyal medya platformlarına yönelmesinin nedeni, parfümlerde taksitlerin kaldırılmış olması. Vatandaşların çoğu bu platformlarda satılan parfümleri sahte olduğunu bilmeden satın alıyor. Bu pazar yüzde 100 kayıt dışı olduğu için, büyüklüğü hakkında net bir sonuç verilemiyor. Fakat uzmanlar bu konu ile ilgili olarak sahte parfüm pazarının, gerçek pazardan daha büyük olduğunun vurgusunu yapıyor.

Dünyada orijinal pazarın büyüklüğü 73 milyar dolar iken, Türkiye'de bu pazarın büyüklüğü 200 milyon dolar civarında. Ancak 5 sene sonra bu rakamın 92 milyar doları bulması öngörülüyor. Her sene yaklaşık olarak 100 koku pazara çıkıyor.

Ancak sosyal medya platformlarında parfüm satın alırken alacağınız ürünü iyice araştırmanız gerekiyor.

Çünkü verilere göre, internet üzerinden satılan 3 parfümden biri sahte.

Yorumlar (0)