"Sağlık çalışanlarının yüzde 67’si en az bir şiddete maruz kalıyor"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde en az yüzde 67’sinin şiddete maruz kaldığı sağlık çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi ve can güvenliklerinin sağlanması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

SAĞLIK 25.03.2022, 11:53
"Sağlık çalışanlarının   yüzde 67’si en az bir şiddete maruz kalıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına dikkat çekti.

YOĞUN VE YORUCU BİR EĞİTİM ALIYORLAR 

Sağlık çalışanlarının meslek hayatları boyunca çok yoğun ve yorucu bir eğitim hayatının sonunda insan hayatına ve insan sağlığına hizmet etmek üzere kutsal bir yürüttüklerini anlatan Gürer, “Görevleri neticesinde bazı zamanlarla mücadele etmekte olup; zorlu mesai saatleri ile bazı zamanlar zorlu yönetimsel sorunlarla, bazı zamanlarda hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmak gibi pek çok sorunu yaşamaktadırlar” dedi.

YÜZDE 67’Sİ EN AZ BİR KEZ ŞİDDETE MARUZ KAYLIYOR

Ülkemizde sağlık çalışanlarının en az yüzde 67’sinin en az bir kez şiddete maruz kaldığı tespit edildiğini aktaran Gürer, “Düşündüğümüzde %67 şiddete maruz oranı çok ciddi bir oran olup bununla ilgili düzenlemelerin ve yasaların yemden masaya yatırılması gerekmektedir.

Bütün bu yaşananların sonunda sağlık çalışanları hem yoğun mesai koşullan hem ekonomik sıkıntılar hem de hasta ve hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları şiddetle birlikte; Özel hastanelerde olsun devlet hastanelerinde olsun belli bir süre sonra meslekten kendileri çekme, tükenmişlik sendromu, psikolojik bezginlik gibi bir takım problemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

DURUMLARI İYİLEŞTİRİLMELİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çözüm üretilmediği taktirde sağlık çalışanlarının fiziksel şiddete maruz kalmalarının ölümle bile sonuçlandığına dikkat çekerek,  “Sağlık çalışanlarının durumunun iyileştirilmesi her şeyden önemlisi kesin ve kesin can güvenliğinin sağlanması açısından yasal düzenlemelerin yapılması sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına Meclis Araştırması  açılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)