Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Gelişen tıp teknolojileri ile birlikte uzun yıllardır hayatımızda olan saç ekimi tedavisi için yeni teknikler bulunmuştur.

SAĞLIK 17.02.2021, 19:31
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulanan tedavi teknikleri ile doğal görünümlü ve gür saçlara sahip olabilirsiniz. Kendi saç kökleriniz kullanılarak nakil gerçekleştirildiği için oldukça güvenli bir işlemdir. Tecrübeli ellerden çıkan işlerde elde edilen görüntü ise son derece doğaldır. Üçüncü bir kişinin kendi doğal saçlarınızdan ayırt etmesi mümkün değildir.

Bu tedavide uygulanan çeşitli teknikler vardır. Hekiminizin değerlendirmesi ile birlikte en uygun tekniğe karar verilir. Dökülen saçlarınız için bu uygulamayı tercih ederek, seyrelmiş saç görünümüyle vedalaşabilirsiniz.

İnsanların saç ekimi fiyatları konusu kadar merak ettiği bir konu da nasıl bir uygulama yapıldığıdır. Çoğu kişinin ağrı hissedip hissetmeyeceği ya da nakil işleminin nasıl gerçekleştiği hakkında aklında soru işaretleri olabilir. Bunun için kişinin kendi vücudundaki saç köklerinden faydalanılır. Ağırlıklı olarak ense bölgesinden saç kökü toplansa da bireyin yapısına göre farklı bölgelere yönelmek de mümkündür.

Uygulanan anestezi sayesinde acı veya ağrı hissedilmez. İşlem süresi ise yaklaşık olarak 4-6 saattir. Ekim yapılan alanın büyüklüğüne ve uygulanan tekniğe göre süre de değişiklik olabilir.

Saç Ekim Merkezleri

Gelişen tıp teknolojileri ile birlikte uzun yıllardır hayatımızda olan saç ekimi tedavisi için yeni teknikler bulunmuştur. Artık çok daha başarılı tedavi sonuçları alınır. Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan kişiler için bu tedavi yöntemleri ile gür saçlara kavuşmak mümkün hale gelmiştir.

Bir kişinin aynaya baktığında karşılaştığı görüntüyü beğenmesi özgüveni açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle saçlarında seyrelme veya kellik problemini yaşayan kişiler, bu şekilde yaşamlarını sürdürmek yerine saç ekimi yöntemini araştırabilir ve böylece tedavi için gereken adımları atabilirler.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Bu işlem için engel teşkil eden bir kronik hastalık varlığı yok ise herkese yapılabilir. Uygulamaya geçmeden önce kişilerin genel sağlık durumu ile ilgili bir değerlendirme yapılır. Uygun bulunması halinde operasyon için gün belirlenir. Hem kadınlara hem de erkeklere güvenle uygulanabilen bir yöntemdir. Kişinin kendi saç dokusunun nakil için kullanılacak olması, diğer doku nakillerinde olduğu gibi alerji veya doku reddi riski oluşturmaz.

Saç dökülmesine genetik faktörler, ileri yaş, hormon bozuklukları, kronik hastalıklar ya da kullanılan ilaçlar sebep olabilir. Altta yatan nedenin bulunması halinde, nedene yönelik tedavi yapılması için hastalar uygun branşlara yönlendirilir. Ancak saçların yeniden çıkması mümkün olmadığında saç ekimi tedavisi uygulanması en etkili çözüm olacaktır.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Birinci aşamada saç köklerinin toplanması vardır. Genelde ense kökü bu iş için uygundur. Buradan kullanılan tekniğe göre farklı metodlarla saç kökleri alınır. FUT tekniğinde şerit halinde, FUE tekniğinde ise teker teker saç kökleri toplanır. Sonrasında ise ikinci aşamaya geçilir.

İşlemin ikinci aşamasında saç köklerinin yeni yerlerine nakli vardır. Uygun büyüklükte ve açıda kanallar açılır ve bu kanallara yerleştirilir.

Saç Ekimi Öncesi

Tedavi öncesinde bir ön değerlendirme yapılır. Bu aşamada uygulanacak olan tekniğe ve hangi bölgeden saç kökü toplanacağına karar verilir.

Saç Ekimi Sonrası

Uygulama tamamlandıktan bir gün sonra klinikte kişinin saçları özel bir solüsyonla yıkanır. Saçların çıkış açısı güzel bir şekilde ayarlanırsa, elde edilen görüntü daha doğal olacaktır. Uygulamadan sonra geri dönüşler her zaman olumludur. İnsanlar yeniden sıkı ve canlı saçlara kavuşmanın mutluluğunu yaşarlar. Hekim tarafından steril şartlar altında gerçekleştirilmesi halinde başarılı sonuçlar elde edilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Birçok kişi tarafından denenmiş ve memnun kalınmış bir tedavidir. Uygulanan tekniğe ve saçsız alanın büyüklüğüne göre saç ekimi fiyatları konusunun farklılık gösterebileceği bilinmelidir.

https://www.smilehairclinic.com/ <-- hakkında bilgi için hemen sitemizi ziyaret ediniz.

Yorumlar (0)