Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Lazer epilasyon doğru yöntemlerin tercih edilmesiyle her cilt tipine ve vücudun her bölgesine güvenle yapılan bir uygulamadır.

SAĞLIK 06.02.2021, 22:36
Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Lazer uygulamaları tıp ve estetik alanında başarılı sonuçlar vermesinden dolayı kozmetik alanda da kullanılmaya başlanan etkin tekniklerden bir tanesidir. Kıl problemlerine kalıcı çözüm arayan kişiler lazer teknolojisinden faydalanarak Sarıyer lazer epilasyon yöntemlerini tercih etmektedirler. Avantajları bir hayli fazla olan uygulamanın en çok tercih edilme sebepleri arasında acı hissi olmadan işlemlerin kısa sürede tamamlanmasıdır. Kadın ya da erkek fark etmeden kıl problemleri olan herkese güvenle uygulanabilen en etkili ve kalıcı tekniklerin arasında yer almaktadır.

Lazer Epilasyon Nedir?

Levent lazer epilasyon uygulamaları lazer ışınlarından faydalanarak kıl köklerinin tahrip edilmesi sonrasında kalıcı bir şekilde sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Sağlıklı ve kalıcı yok etme özelliğinden dolayı acısız işlemlerin gerçekleşmesi sonrası kişiler pürüzsüz bir tene sahip olabilmektedirler. Uygulamanın yapıldığı merkezler FDA onaylı cihazlarla epilasyon yapmakta ve sağlıklı sonuçlar alınmaktadır. Ağda, jilet, tüy dökücü kremler zaman alarak kişilerde geçici çözümler oluştururken Kağıthane lazer epilasyon uygulamaları acısız ve kısa sürede çözüme kavuşmayı mümkün kılar.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygulamanın yapılacağı bölge belirlenerek cilt ve kıl yapısına göre yöntemler tercih edilir. Belirlene bölge ıslak mendillerle dış etkenlerden temizlenerek uygun olan başlıkla lazer taraması yapılır. Bu noktada amaç kıl köklerine lazer cihazından çıkan ısının etki etmesi ve fonksiyonlarını durdurmasıdır. Kıl kökleri bu etkiden sonra dökülmeler yaşayarak bir daha oluşması engellenmiş olur.

Sarıyer lazer epilasyon işlemlerinin kalıcı sonuçlar vermesi için kişinin talimatlara uyması ve dikkatli olması gereklidir. Seans sürelerini aksatmadan ve işlemler sonrasında uyulması gereken kurallara uyum sağlaması yan etki riskini ortadan kaldırır.

Lazer Epilasyon Kullanım Alanları

Doğru yöntemlerin tercih edilmesiyle her cilt tipine ve vücudun her bölgesine güvenle yapılan bir uygulamadır. Lazer uygulamaları epilasyon alanı dışında tıpta varis ve kılcal damar tedavilerinde de başarılı olmasından dolayı hekimlerin önerdiği bir tıp uygulamasıdır. Genital bölge, kol ve bacak, koltuk altı gibi bölgelerdeki kıllarda kalıcı etkiler verdiğinden dolayı son dönemlerde gelişen teknoloji sayesinde kadınların estetik alanda ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Diğer tekniklerden olan Ruby üst dudak tüyleri gibi ince tüylerde etkili olup ND YAG lazer epilasyon ise çok koyu tenli kişilere özel olarak üretilmiştir. Bu yöntemlerin çok tercih edilmeme nedeni yakın mesafeden atışların yapılması ve bu atışlar sırasında acıya neden olmasıdır. Diğer yöntemler soğutma teknolojisi kullanılarak yapıldığı için acı hissi oluşmamaktadır. Diğer yöntemler sıklıkla tercih edilmekte ve başarılı, kalıcı sonuçlar elde edilmeye yardımcı olmaktadır. Günümüz teknolojisinde FDA onaylı cihazlarla başarılı sonuçlar elde eden merkezler sıklıkla epilasyon işlemlerini yapmakta ve tercih edilmektedirler.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Epilasyon uygulamaları diğer tüm estetik işlemlerde olduğu gibi farklı maliyetlerle hastalara uygulanmaktadır. Bazı merkezler kampanyalar yapıyor olsa da cilt analizi yapılıp doğru yöntem belirledikten sonra kişiye özel fiyat çıkarılması en sağlıklı yöntemdir. Cilt yapısı ve kıl tipi, seans süreleri ve sıklığı, uygulama yapan kişinin deneyimi, epilasyon yapılacak bölgenin genişliği gibi etkenler maliyetlerin farklılaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı öncelikle detaylı fiyat ve süreç bilgisi alınması için mutlaka muayene olmak üzere randevu alınmalıdır. Kağıthane lazer epilasyon yöntemleri 4 gruba ayrılır ve en sık kullanılanları Alexandrite, Diode lazer epilasyon yöntemleridir.  Merkezleri iyi araştırmak, kalite anlamında FDA onaylı cihazların kullanıldığı ve merkezlerde yer alan kişilerin uzman olması komplikasyon risklerine karşı da önlem alınması anlamına gelmektedir.

Yorumlar (0)