Koronavirüsün yeni yan etkisi keşfedildi!

İngiliz bilim insanları, koronavirüsün yeni bir zararını daha keşfetti.

SAĞLIK 21.06.2021, 14:50 21.06.2021, 14:56
Koronavirüsün yeni yan etkisi keşfedildi!

Koronavirüs üzerinde incelemelerde bulunan İngiliz bilim insanları, virüsün yeni bir zararını keşfetti. Bu keşif ‘Koronavirüste yeni yan etki mi bulundu' tartışmalarının fitilini ateşledi.

Hürriyet’in Forbes'tan aktardığı habere göre, yaklaşık 2 yıldır hayatımıza olan koronavirüs, dünya genelinde 4 milyona yakın kişinin hayatına mal oldu.

İngiltere'de yapılan bir çalışma ile virüsün yeni bir hasarı tespit edildi.

GRİ MADDE KAYBINA NEDEN OLUYOR

Koronavirüsün insan beynine de zarar verdiği ortaya çıktı.

Koronavirüs geçiren 394 kişi ve 388 sağlıklı gönüllüyü takip eden bilim insanları, virüsün beyinde bulunan gri madde kaybına neden olduğunu saptadı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada virüsün, beyindeki gri madde kaybıyla birlikte serebral madde üzerinde önemli etkileri olduğu bilgisi vurgulandı.

Uzmanlar beyindeki gri madde kaybının uzun vadede bunama geliştirme riskini artırabileceği uyarısında bulundu.

ARTIŞ YAŞANABİLECEĞİ BELİRTİLİYOR

Bazı bilim insanları koronavirüs salgını ile önümüzdeki yıllarda Alzheimer vakalarında bir artış yaşanabileceğini belirtiyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) 7 Haziran tarihinde Alzheimer'ın tedavisi için geliştirilen Aduhelm isimli ilacın kullanımını onaylandığını duyurması ile başlayan tartışmada yeni bir adım atmış, ilaç ilk defa bir insan üzerinde denenmişti.

Rhode Island'da yaşayan 70 yaşındaki bir adam, Alzheimer tedavisi için yeni onaylanmış bu ilacın ilk klinik deneyler dışında denendiği ilk insan olmuştu.

Yaklaşık 60 bin dolara mal olması beklenen bu tedavi, 18 yılın ardından onaylanan ilk Alzheimer ilacı olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)