Koronada bir gizli belirti daha ortaya çıktı!

Tüm dünya korona virüs salgınına karşı savaşını sürdürürken, virüsün yeni bir gizli bir belirtisi daha ortaya çıktı. The Open Universitat Oberta de Catalunya bünyesinde görev alan araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre Covid-19'un semptomlarından birisi 'deliryum' olabileceği belirtildi.

SAĞLIK 10.11.2020, 17:24 10.11.2020, 17:27
Koronada bir gizli belirti daha ortaya çıktı!

Sabah'ta yer alan habere göre, Araştırmacılar, korona virüsün yeni gizli bir belirtisini ortaya çıkardı. İspanya merkezli bir üniversitede yapılan araştırmaya göre, Covid-19'un semptomlarından yeni ve gizli olan 'deliryum' olabilir.

NELERE SEBEP OLUYOR?

Kafa karışıklığı, kısa süreli hafıza kaybı, konsantrasyon güçlüğü, ani ruh hali değişiklikleri ve uyku sorunları gibi çeşitli bilişsel sorunları kapsayan geniş ölçekli bir rahatsızlık olan 'deliryum', başlangıcında beyinde hipoksi ve oksijen eksikliğine ve / veya sitokin salınım fırtınasına bağlı nöronal inflamasyon dahil birçok faktöre bağlı olduğu belirtildi. 

"KİŞİ RÜYA GÖRÜYORMUŞ GİBİ OLUYOR"

Vücudun beyin gibi bir bölgesinin doku düzeyinde oksijen yoksunluğunu ifade eden hipoksi, nörolojik hasarlara yol açabilen ve sonuçta nöronal şişlik ve beyin ödemi ile sonuçlanabilen bir sorun olarak öne çıkıyor. Araştırma ekibinden Javier Correa, "Deliryum kişinin rüya görüyormuş gibi gerçeklikle temastan kaçındığı kafa karışıklığı durumudur." dedi.

85 BİN HASTADA İNCELENDİ

Araştırma uzmanları pek şaşırtmadı çünkü; bilişsel işlevdeki düşüş, hastalarda sıklıkla görülen bir sorun. Bu ayın başında yaklaşık seksen beş bin hasta ile yapılan bir çalışmada şiddetli semptomlara maruz kalan bireylerin iyileşmeden aylar sonra dahi beyin işlevlerinde düşüş yaşadığı gözlemlenmişti.

Yorumlar (0)