İSTANBUL'DA KAÇAK İLAÇ OPERASYONU: 6 GÖZALTI

İstanbul'un 5 ayrı ilçesinde düzenlenen operasyonlarda; 2 milyon 700 bin lira değerinde 4 bin 384 adet kaçak kanser, şeker, botoks ve mide ilacı ele geçirildi. Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

SAĞLIK 24.12.2022, 12:08
İSTANBUL'DA KAÇAK İLAÇ OPERASYONU: 6 GÖZALTI

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; kasım-aralık ayları içerisinde yasa dışı yollarla yurda getirilerek piyasaya sürüldüğü belirlenen ilaçlara yönelik Fatih, Pendik, Eyüp, Kadıköy ve Avcılar ilçelerinde 5 ayrı adres, depo ve iş yerine operasyonlar düzenledi.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, aralarında kanser, şeker, botoks ve mide hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 2 milyon 700 bin lira değerinde 4 bin 384 adet çeşitli markalarda sahte ilaçla birlikte sahte ilaç yapımında ve piyasaya sürülmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. 

Kaçak ilaç operasyonunda 6 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)