Grip aşısı fiyatları 2 kat arttı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, grip aşılarının depolarda bekletilmesine tepki gösterdi.

SAĞLIK 22.09.2021, 10:44
Grip aşısı fiyatları 2 kat arttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'ye getirilen grip aşılarının hangi yaş ve riskli gruplara verileceğinin belirlenmemesi nedeniyle bekletilmesine tepki gösterdi. Geçen yıl 60 lira civarındaki grip aşısı fiyatlarının yaklaşık iki kat artışla 110 lirayı aştığına da dikkat çeken Barut, "Sağlık Bakanlığının plansızlığı ve becereksizliğinin bedelini yurttaşlarımız ve kahraman sağlık emekçilerimiz ödemek zorunda kalıyor" dedi.

"SALGINLA MÜCADELE YERİNE ALGI OPERASYONLARI YAPTILAR"

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi döneminde Türkiye'de de büyük sorunlar yaşandığını, halk sağlığının çok ciddi bir tehdit altında kaldığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Dünyanın gelişmiş ülkeleri sağlık için inanılmaz bir seferberlik başlatmış, halk sağlığının korunması için varlarını yoklarını ortaya koymuşlardır. Ülkemizde kahraman sağlık emekçileri olağanüstü bir gayretle salgınla mücadele etmiş ama AKP iktidarı tarafından yanlış politikalar ve uygulamalarla yalnız bırakılmıştır. AKP esnafından çiftçisine kimseye sahip çıkıp destek olamadığı gibi salgınla mücadele yerine algı operasyonlarına girişmiştir" dedi.

"BAKANLIK SINIFTA KALDI"

Türkiye'de grip mevsiminin yaklaştığını, grip aşılarında geçen yıl yaşanan kaosun bu sene de sürdüğüne işaret eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Sağlık alanında uzman kişiler hep bir ağızdan şimdi grip aşılarıyla ilgili açıklamalar yapıyor, iktidarı ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırıyor. Niye? Çünkü grip aşıları ülkemize geldi, depolarda bekliyor ama Sağlık Bakanlığı hala hangi yaş ve riskli gruplara aşı verileceğini belirlemedi. Yurttaşlarımız tedbirli davranarak, sağlığını korumak için aile hekimlere, sağlık kuruluşlarına ve eczanelere giderek grip aşısı almak veya yaptırmak istiyor ama alamıyor. Parasını ödeyerek almak istiyor, yine de alamıyor? Eczacılar ve doktorlar grip aşısı reçete edip veremiyor. Neden? Aşıların kime yapılacağı ve verileceği ile ilgili bakanlık kararı ortada yok da ondan. Niye her sene aynı sorunlarla, kaosla uğraşıyoruz? Niye geç kalıp sorunu daha da derinleştiriyoruz? Aşı fiyatları geçen sene 60 lira civarındaydı. Bu sene 110 liranın üstüne çıktı. Bu iki kat fiyat artışı niye oluyor, vatandaş bunun bedelini niye ödüyor? Sağlık Bakanlığı grip aşısının temini ve dağıtımı konusunda olduğu kadar planlanması ve uygulamasında da sınıfta kalmıştır. Bakanlığın beceriksizliği ve plansızlığının bedelini de yurttaşlarımız ve kahraman sağlık emekçilerimiz ödemekte, halk sağlığı tehdit altında kalmaktadır. Derhal bu zulme son verilmeli, bakanlık çare üretmelidir."

Yorumlar (0)