En bulaşıcı Omicron varyantı ile ilgili kritik açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü'nün "en bulaşıcı Covid-19 varyantı" olarak tanımladığı Covid XBB.1.5 ile ilgili endişe verici açıklamalar geliyor.

SAĞLIK 16.01.2023, 03:37
En bulaşıcı Omicron varyantı ile ilgili kritik açıklama!

Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanoğlunun ölümüne sebep olan corona virüsü yeni mutasyonlarla hızla yayılmaya devam ederken, bilim insanları Covid-19 XBB.1.5 ile ilgili kaygı yaratan açıklamalarda bulunmuş oldu.

Dünya sıhhat Örgütü’nün “en bulaşıcı Covid-19 varyantı” olarak tanımladığı ve “Kraken” olarak da malum bu yeni corona virüsü türünün önceki varyantlara göre yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu söyleyen bilim insanoğluı bu hastalığın belirtilerini de açıkladı.

Chicago Kamu Sağlığı Departmanı’ndan komiser olarak vazife alan Dr. Allison Arwady, “İnsanların grip benzeri emareler gösterdiğini görüyoruz. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler yaygın” dedi.

Yüksek ateş benzer biçimde belirtilerin ise daha az görülmeye başlandığını dile getirdi. Kent Üniversitesi’nde görevli profesör Martin Michaelis, “Şu an XBB.1.5’in belirtilerinin önceki Omicron varyantlarından farklı olduğuna dair bir iz yok” dedi.

Yorumlar (0)