Doktorlar şiddete, taşerona ve ihraçlara 'Hayır' dedi

Yürüyüşte, sık sık “Herkese eşit ücretsiz sağlık”, “Hayırlı ülke sağlıklı gelecek” ve “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları atıldı.

SAĞLIK 19.03.2017, 19:56 19.03.2017, 19:56
Doktorlar şiddete, taşerona ve ihraçlara 'Hayır' dedi

İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel Meydanı’nda bir araya gelen ve Galatasaray Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşte, “Demokratik-laik bir ülkede barış ve huzur içinde hekimlik yapmak istiyoruz” pankartı ile “Sağlıkta şiddete hayır”, “Çalışırken ölmeye hayır” ve “Niteliksiz Tıp’a hayır” dövizleri taşındı.

 

Sendika.org'un haberine göre yürüyüşe, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda doktor ve tıp öğrencisi katıldı. Yürüyüşte, sık sık “Herkese eşit ücretsiz sağlık”, “Hayırlı ülke sağlıklı gelecek” ve “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları atıldı.

 

Sağlık politikalarına karşı “Hayır”

Galatasaray Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin bozulduğu ve ticaretleştirildiği bir dönemden geçtiklerini belirterek, halkın nitelikli sağlık hizmetlerinin yararlanması için yürürlükte olan sağlık politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Demokratik bir toplumda nitelikli sağlık hizmetlerinin verilebileceğini hatırlatan Tükel, referandumda sağlık politikalarına karşı “Hayır” diyeceklerini ifade etti.

 

“Türkiye’de tıp kuşa döndü”

Sosyal tıbbın önde olduğu süreçlerde birçok salgın hastalığın yok edildiğini belirten İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez ise, “Son 15 yılda Tıp kuşa döndü. Gün gelecek bugünler Türkiye’de kara gün olarak anılacak. Geçtiğimiz bu zamanlar hatırlamak istemediğimiz bir tarih olarak, hep önümüze çıkacaktır” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, Türkiye’deki baskı politikalarına dikkat çekti. Baskıların arttığı rejimlerde beraberinde eşitsizliği de artıracağını vurgulayan Çerkezoğlu, “Eşitsizliğin olduğu yerde haksızlık olur. Demokrasiyi, anayasayı, eşitliği ve tüm hakları ortadan kaldıran bu rejime ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

“İyi hekimlikten, özlük haklarımızdan, demokrasi talebimizden vazgeçmiyoruz”

Daha sonra kitle adına açıklamayı okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Melahat Cengiz, Türkiye’de sağlık çalışanları üzerindeki şiddete, baskıya ve çalışma koşullarına dikkat çekti. Nitelikli sağlık hizmetinin güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacağını kaydeden Cengiz, “Bu olağanüstü koşullarda hekimlik değerlerine her zamankinden fazla sahip çıkıyoruz. İyi hekimlikten, özlük haklarımızdan, demokrasi talebimizden vazgeçmiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından beraberlerinde getirdikleri karanfil ve üzerinde “Her zaman her yerde hekimlik” yazılı olduğu karanfil süslü çelengi Galatasaray Lisesi önüne bırakan doktorlar, sloganlar eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)