CHP'Lİ İLGEZDİ:HEKİMLERİN İSTİFA NEDENLERİ NELERDİR?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Sağlık Bakanlığı’ndan istifa eden Sağlık Emekçileri hakkında sosyal medya hesaplarından değerlendirmede bulundu.

SAĞLIK 29.12.2022, 12:19
CHP'Lİ İLGEZDİ:HEKİMLERİN İSTİFA NEDENLERİ NELERDİR?”

21 Senelik İktidarın Sağlık Emekçilerine reva gördüğü tarife “Giderlerse Gitsinler!” olmamalı, bu anlayışı kabul etmiyoruz!
Uzun ve yorucu çalışma süreleriyle, artan şiddet olaylarıyla, emeklerinin karşılığını tam olarak alamaması sebebiyle sağlık emekçileri mevcut iktidar tarafından istifaya zorlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı bilgilere göre ayda 400’ün üzerinde, 35 ay içerisinde toplam 13,557 Sağlık Emekçisi istifa etti, etmek zorunda kaldı!

İktidarın görevi; “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz.” demek olmamalı, kabul etmiyoruz.

İktidarın görevi; Daha güvenli koşullarda çalışma ortamı sağlamak, siyasal, ekonomik, sosyal açıdan daha iyi bir yaşam sunmak olmalıdır.

Bin bir zorlukla, mücadeleyle ve onca emekle bugünlere gelmiş hiçbir sağlık emekçimizi kaybetme lüksümüz yok.

Halkın iktidarında üreticiden bürokrasiye tüm alanlarında başarılı kadroların sosyal ve ekonomik şartlarını daha iyiye taşımak adına var gücümüzle çalışacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı’na yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi hazırladı.
 

Soru Önergesinin içeriği şöyledir;

1. Hekimlerin istifa nedenleri nelerdir?

2. Bakanlığınız edilen istifalar hakkında ne düşünmektedir?

3. İstifa eden başka sağlık çalışanı da var mıdır?

4. İstifa eden Sağlık çalışanlarından kaç tanesi yurtdışına gitmek üzere istifa etmiştir?

5. Göreve geldiğiniz 10 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Kamudan kaç Pratisyen Doktor, Uzman Doktor veya Operatör Doktor, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör, Hemşire ve Sağlık Emekçisi istifa etmiştir?

6. Bakanlığınıza bağlı kaç Pratisyen Doktor, Uzman Doktor veya Operatör Doktor, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör, Hemşire ve Sağlık Emekçisi bulunmaktadır?

7. Göreve geldiğiniz 10 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nda Pratisyen Doktor, Uzman Doktor veya Operatör Doktor, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör, Hemşire ve Sağlık Emekçisi sayısı kaçtı?

Yorumlar (0)