banner773

Burun Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu özellikle yüzdeki en belirgin organ olan burundaki bazı kusurları giderebilmek için sıklıkla tercih edilen bir işlemdir.

SAĞLIK 16.02.2021, 19:28
Burun Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Burun dolgu işlemi yapılabilmesi için burun dokusunun doldurulması işlemi yapılır. Burada anestezik krem ile 20 30 dakikalık bir uyuşma sağlanmaktadır. Cerrahın hasta ile yapmış olduğu görüşmede belirlenen kilit alanlara belirlenen ürün enjekte edilmektedir. Enjeksiyon işlemi 5 ile 10 dakika arasında sürmektedir. Bu işlemin yapılabilmesi için muhakkak klinik ortam sağlanmalıdır. Hastalara ameliyat olmadan nasıl bir buruna sahip olabileceklerini gösterilmesi burun dolgusu işlemi ile mümkündür.

Burun Dolgusu Fiyatları

Burun dolgusu özellikle yüzdeki en belirgin organ olan burundaki bazı kusurları giderebilmek için sıklıkla tercih edilen bir işlemdir. Herhangi bir cerrahi müdahale gerekmeden yapılan estetik işlemine burun dolgusu denilmektedir. Burun dolgusu işlemlerinde genel olarak cilt dolgu malzemeleri enjeksiyonu yapılmaktadır.

Cilt dolgusunda hyalüronik asit dolgu malzemesi kullanılabildiği gibi hacim kazandırmak için farklı ürünler de kullanılabilir. Peki burun dolgusu nasıl yapılır, avantajları nelerdir ve ne kadar sürer bunlarla ilgili olarak ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Özellikle yüzdeki altın oranı sağlayabilmek için çenede uygun bir oranın sağlanması gerekmektedir. Bazen genetik yapı bazen ilerleyen yaş çene hatlarının belirginliğini kaybetmesine sebep olabilir. Uç kısmının sivri olması, gerekenden daha geride olması çenede sarkmam çenenin sivri veya geniş olması pek çok kişide mutsuzluk oluşturmaktadır. Çene dolgusu ciltte yapılan dolgu işlemleri arasında başı çeken bir işlemdir.

 Günümüzde ameliyatsız olarak yapılan çene dolgusu pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Çene dolgusu işleminde hyrulonic dolgular tercih edilmektedir. Bu ürün ile çene dolgusu işlemi 15-20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde uygulanabilmektedir. Bu işlemin kalıcılığı ise 1 ila 2 yıl arasında değişmektedir. Çene dolgusu işlemi sırasında hiyalüronik asit, hastanın kendi yağından elde edilen yağ dokusu, kök hücre kullanılarak oluşturulan yağ enjeksiyonu tercih edilebilmektedir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu özellikle dudak yapısından memnun olmayan kişilerin tercih etmiş oldukları önemli bir işlemdir. Genetik yapılardan kaynaklı olarak dudakların çok ince olması sorunu ile karşılaşmak mümkündür. Özellikle yaşlanma etkileri ile ortaya çıkan bazı dudak sorunları da dudak dolgusu işleminin gerekliliğini ortaya sermektedir. Dudak dolgusu işlemlerinde özel dolgu kullanılmaktadır. Bu işlem genel olarak dudağın çevresi ve içine yapılmaktadır.

Cildin içerisinde bulunan ve zaman ile etkisini kaybedilen yerlere hyrulonic asit ile yapılan uygulama sayesinde eski hali kazandırılıyor. Dudak dolgusu işlem oldukça basit ve hızlı bir işlemdir. Ortalama olarak süresi yarım saati bulabilmektedir. Dudak dolgusu işleminin ardından hemen günlük hayata dönebilirsiniz. Dudak Dolgusu işlemi üst ve alt dudakta eşitlik sağlanabilmesi adına uzmanlık isteyen bir işlemdir.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Dudak dolgusu yaptırabilmek için öncelikli olarak bir muayene gerekli görülmektedir. Dudak üzerinde oluşan çizgilerin giderilmesi için bu yöntem oldukça sık tercih edilmektedir. Dudaklara sürülen anestezik krem sayesinde herhangi bir ağrı hissetmeden bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Dudak dolgusunu uygulayabilmek için muhakkak uzman doktorlardan yardım almanız gerekmektedir. Hastaların istedikleri dudak şekline sahip olabilmek için ve daha sağlıklı ve genç gözüken dudaklara sahip olabilmek için bu işlemlerden faydalanıldığını görmek mümkündür.

Özellikle ince olan dudaklarda ve asimetrik dudaklarda bu işlemin fayda sağladığını görüyoruz. Kişiden kişiye farklılık gösteren dudak dolgusu işleminin geçerlilik süresi 6 ay ile 1 yıl arasında devam edebilmektedir. Cilt ile ilgili olarak herhangi bir işlem gören veya herhangi bir rahatsızlığı olan kişiler ve dudak iltihabına sahip olan hastalara dudak dolgusu yapılmamaktadır.

Yorumlar (0)