Boston College'li Türk Bilim insanından CHP'li üç başkana kritik çağrı:Ulaşımı durdurun!

Dünya'da pandemi olarak adlandıran ve binlerce insanın ölümüne neden olan Koronavirüs konusunda Boston College Biyoloji Bolumunde Asistant Profesör Emrah Altındiş'ten Mansur Yavaş,Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer'e kritik bir çağrı geldi.

SAĞLIK 27.03.2020, 00:37 27.03.2020, 20:09
Boston College'li Türk Bilim insanından CHP'li üç başkana kritik çağrı:Ulaşımı durdurun!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı" dedi.


Gün geçtikçe Türkiye'de artan vaka ve ölüm sayılarına karşın bilim insanları evde kal çağrısı ve temizlik konusunda uyarılarına devam etti. 


Boston College Biyoloji Bolumunde Asistant Profesör Emrah Altındiş ise salgının ABD'nin New York eyaletindeki gibi kaygı verici şekilde artmaması için İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarına kritik bir çağrıda bulundu.


SAĞLIK ÇALIŞANLARI HARİÇ ULAŞIM DURDURULSUN
Emrah Altındiş Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Sayin @ekrem_imamoglu @mansuryavas06 @tuncsoyer eger sehirleriniz New York/Madrid hattinda ise salgini azaltmak, olumleri onlemek icin halki en azindan bilgilendirin. Ulasimi saglik calisanlari disinda durdurun.  Simdi risk almak, yarin pisman olmaktan iyidir. #Karantina" ifadelerini kullandı.


EN SERT YÜKSELİŞ TÜRKİYE'DE
Ayrıca Altındiş, "Turkiye düşük testlemeye rağmen dunyada en sert yükselişe sahip bugün itibari ile" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)