Bilim dünyası nedenini 38 yıl boyunca araştırdı! Erkekler seksi her yıl daha da fazla unutacak

Sağlıklı bir yaşamın en büyük düşmanı olan fast food hakkında yapılan bir araştırma, bu yiyeceklerin erkeklerin cinsel hayatını bitirecek derecede tehlikeli olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre; testosteronu düşüren abur cubur gıdalar aynı zamanda sperm sayısında ciddi oranda düşüşe sebep oluyor.

SAĞLIK 04.03.2020, 17:44
Bilim dünyası nedenini 38 yıl boyunca araştırdı! Erkekler seksi her yıl daha da fazla unutacak

BABA OLMAK İSTEYENLER DİKKAT!
Cinsel ilişki esnasında bir erkek 39 milyondan az sperm üretiyorsa, bu sayı düşük sperm sayısına sahip olduğunu ortaya çıkarır. Bu rakam çocuk sahibi olmak isteyen erkekler için çok düşüktür ve partnerini hamile bırakmak için yetersiz bir sayıdır. Araştırmaya göre, işlenmiş gıdalar, tatlı, pizza gibi fast food ürünleri tüketen erkeklerin, düzenli ve sağlıklı beslenen erkeklere göre yaklaşık 68 milyon daha az sperm ürettiği ortaya çıktı.

"Doğurganlık sadece bebek yapmak için önemli değil" diyen Nassan, yeni araştırmaların doğurganlığın erkeğin genel sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini sözlerine ekledi.

ÇARPICI FARK GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ
Araştırma için 19 yaş üstü 2935 Danimarkalı erkekten kan ve meni örneği alındı. Sonrasında 136 gıda ürününü ne sıklıkla yediklerini belirleyecek olan bir anket dolduruldu. Çalışma için 4 model belirlendi;

1- Sebze, meyve, et, tavuk ve balık ürünleri ağırlıklı sağlıklı beslenme şekli,

2- Danimarkalıların beslenme şekli olan işlenmiş et, tam tahıllı ekmek, balık, çeşniler ve süt ürünleri ağırlıklı beslenen ve adına "açık sandviç" denilen beslenme şekli,

3- Sebze, soya sütü ve yumurta alımının yüksek olduğu ve çok az kırmızı et veya tavuk içermeyen vejetaryen benzeri beslenme şekli,

4- Patates kızartması, işlenmiş gıda, tatlı, şekerli gıdaların ağırlıkta olduğu sağlıksız batı modeli olan fast food beslenme şekli.

Birinci maddede yer alan sebze, meyve, et, tavuk ve balık ürünleri ağırlıklı olarak sağlıklı beslenen erkeklerin sperm sayısı yüksek ve kaliteli olduğu ortaya çıktı. Bu yeme tarzını yarı-vejetaryen ve ardından "smørrebrød" veya Danimarkalı yeme tarzı izledi. Fast food tarzı beslenen erkeklerin sperm sayıları ve kaliteleri en düşük olanlar olarak araştırmaya geçti.

Araştırma Görevlisi Feiby Nassan, işlenmiş gıdaların, "Sperm sayımlarının aşamalı olarak azalmasıyla ilgili yakın geçmişte kaydedilen ve bilinen eğilimden sorumlu olabileceğini" söyledi. Nassan aynı zamanda deniz ürünlerinin, kepekli tahılların, omega-3 yağ asitlerinin, meyve ve sebzelerin "iyi sperm üretimi için gerekli" olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yorumlar (0)