banner773

Batıgöz’den yeni yatırımlar: Her alanda büyüyor

Sağlık turizmine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Söyler, “İzmir, sağlık turizminde büyük bir öneme sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 14.04.2022, 10:52
Batıgöz’den yeni yatırımlar: Her alanda büyüyor


 

Dünya standartlarındaki hizmet kalitesini yaygınlaştırmak için birçok yatırıma imza atan Batıgöz Sağlık Grubu, hem Türkiye’de hem de yurt dışında sağlık hizmetini artırmaya devam ediyor.

Batıgöz Sağlık Grubu, hizmet kalitesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Daha fazla insana, kalite odaklı profesyonel sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Batıgöz, hem yurt dışında hem de Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor. Türkiye, Hollanda, Ukrayna, Romanya ve Azerbaycan’da hizmetlerini sürdüren Batıgöz, Romanya'da yeni bir hastane projesini sürdürmekle beraber Batman'da da hizmete açılıyor. Böylelikle Romanya'daki merkez sayısını ikiye ve Türkiye'de sayısını ise yediye çıkaracak olan Batıgöz Sağlık Grubu, sağlık turizminde öncü olmayı hedefliyor.

Sağlık turizmine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Söyler, “İzmir, sağlık turizminde büyük bir öneme sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN SAĞLIK TURİZMİNDEKİ ROLÜ ARTACAK

Sağlık turizmine büyük önem verdiklerini belirten Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Söyler, İzmir’in sağlık turizminde büyük bir potansiyele sahip olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:

2019’da küreselde sağlık turizmi değeri 100 milyar doların üzerindeydi. 2020’den sonra pandemiyle beraber ise ciddi bir düşüş oldu. Şu anda ise yeniden hızlı bir büyüme söz konusu. Bu büyüme tüm branşlarda %10’un üzerinde. Bu konuda Türkiye, öncü ülkelerden bir tanesi konumunda. Önümüzdeki yıllarda sağlık turizmi, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olacaktır.

Yurtdışında Türkiye denildiğinde akla iki şehir gelir; İstanbul ve Antalya. Antalya'nın turizmde bir marka şehir olmasından ötürü bölgedeki sağlık sektörü daha çok turistin sağlığı üzerinde yoğunlaşıyor. Mevcutta İzmir’e birçok ülkeden direkt uçuşların başlaması ve son yıllarda bölgede sağlık sektörüne yapılan yatırımların katlanması sayesinde İzmir sağlık turizmi için çok ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Bu konuda İstanbul'dan sonra en önemli şehrin İzmir olduğunu söylenebilir. İzmir'deki mevcut sağlık piyasası hizmet kalitesinin İstanbul'a rakip hale gelmesinin etkisi ile beraber şu anda çok sayıda hasta, birçok ülkeden İzmir'e gelmektedir. Önümüzdeki senelerde İzmir’in sağlık turizminde büyük bir öneme sahip olacağını düşünüyoruz.

“ROMANYA’DAKİ SAYIMIZI İKİYE ÇIKARACAĞIZ”
Romanya’da, sahip oldukları göz hastanesinin dışında yeni bir hastane daha açacaklarını belirten Bülent Söyler, “Romanya'nın başkenti Bükreş’te bir hastanemiz mevcut olmakla beraber Romanya'nın ilk ve en büyük özel göz hastanesi konumunda. Hastanemizde mevcutta 18 göz hekimi çalışmaktadır. Bükreş'te yeni bir hastane için çalışmalarımız devam etmekte olup, en kısa sürede hastaneyi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bununla beraber Romanya'daki şube sayımızı ikiye çıkarmış olacağız.” dedi. 

“BATMAN'IN TEK TIP MERKEZİ OLACAK”

Batman’ın tek tıp merkezini kısa bir süre içinde açacaklarını belirten Bülent Söyler; “Batman’da açılacak olan tıp merkezimizde göz bölümünün yanında genel branşlar da faaliyette bulunacaktır. 6 katlı ve yaklaşık 5.000 m2 geniş ve ferah kullanım alanına sahip olup son teknoloji cihaz donanımı ile açılacak merkezimiz, başta Batman olmak üzere tüm bölge halkına kapsamlı ve kaliteli hizmet sağlayacaktır.

ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITIM

Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Direktörü Zeynep Söyler ise bugüne kadar gerçekleştirilen sağlık çalışmalarında kalite odaklı hizmet anlayışını esas aldıklarını belirtirken, açılan yeni alanlarda da aynı anlayışla yollarına devam edeceklerini, tanıtım çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde hız kesmeden sürdüreceklerini açıkladı. 

Söyler, “Sağlık turizmi hedefimiz doğrultusunda grubumuzun potansiyelini Uluslararası Hasta Merkezimiz ile dünyanın dört bir yanından gelen hasta ve hasta yakınlarına etkili bir biçimde aktarmaya devam edeceğiz. Yurt içi ve yurt dışı merkezlerimiz ile ilgili gelişmeleri de basın ve sosyal medya mecraları ile halkımızla paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi. 
 

Yorumlar (0)