6 haftalık bebek Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

Connecticut'taki altı haftalık bir bebeğin yeni koronavirüs (COVID-19) testinden pozitif olduğu öğrenildikten sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

SAĞLIK 03.04.2020, 00:19 03.04.2020, 00:22
6 haftalık bebek Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

GAZETEKRİTİK - Connecticut Valisi Ned Lamont, bu kötü haberi çarşamba günü Twitter'da paylaşarak, bebeğin ölümünün eyaletteki ilk çocuk ölümü olduğunu doğruladı. Lamont ayrıca bebeğin dünya üzerinden görülen COVID-19 komplikasyonlarından hayatını kaybeden en genç hastalardan biri olduğunu açıkladı.

Vali Lamont’un attığı tweet ile şunları yazdı: “Bugün # COVID19 ile bağlantılı Connecticut'taki ilk pediatrik ölümüaçıklıyorum. Hartford bölgesindeki 6 haftalık bir yeni doğan bebek geçen hafta sonlarında bir hastanenin müdahalelerine yanıt vermedi ve yeniden hayata döndürülemedi.Testler dün gece yeni doğanın COVID-19 pozitif olduğunu doğruladı. Bu kesinlikle yürek parçalayıcı. Bunun COVID-19 ile ilgili komplikasyonlar nedeniyle dünyanın her yerinde kaybedilen en genç hayatlardan biri olduğunu düşünmekteyiz.” Lamont sözlerine ‘bebeğin ölümünün herkese evde kalmanın ve sosyal mesafeli kurallara uymanın önemini hatırlatması gerektiğini’ ekledi. Lamont attığı tweette bu hastalığın herkesin vicdanını ve merhametine saldırdığını söyledi. “Bu aynı zamanda evde kalmanın ve diğer insanlara maruz kalmayı sınırlamanın önemini de vurgulamaktadır. Yaşamınız ve başkalarının yaşamları tam anlamıyla buna bağlı olabilir. Dualarımız bu zor zamanda aileyle birlikte.” diye ekledi.

NBC Connecticut'a göre Hartford Belediye Başkanı LukeBroninda çarşamba günü yaptığı açıklamada, “bu aile için kalbimiz paramparça” dedi.Bronin, “Bu hastalığın her yaştan insan için trajik olarak öngörülemez ve ölümcül olabileceğini de gördük.” dedi.

Yorumlar (0)