banner773

“2 bin 500 işsiz diş hekimi sağlık sistemine dahil edilmelidir”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, kamudaki diş hekimi sayısının yetersizliğine vurgu yaptı

SAĞLIK 24.04.2022, 11:39
“2 bin 500 işsiz diş hekimi sağlık sistemine dahil edilmelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’daki kamu hastanelerinde sadece 4 çene cerrahı bulunduğunu vurguladı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken, diş hekimlerinin sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Dr. Şevkin, Türkiye’deki 2 bin 500 civarındaki işsiz diş hekiminin sağlık sistemine dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Adana’da sadece 4 olan çene cerrahı sayısının da artırılmasının şart olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, sağlığın, tüm dünyada en temel insan haklarından biri olduğunu, ağız ve diş sağlığının da bu önemi taşıdığını kaydetti.


“MAAŞLAR DÜZENLENMELİ, KAMUDAKİ DİŞ HEKİMİ SAYISI ARTMALI”
Diş hekimlerinin büyük sorunlar yaşadığını söyleyen Dr. Şevkin, “Diş hekimleri, sürekli ayakta çalışma nedeniyle pek çok sağlık problemi yaşamaktadır. Kamudaki diş hekimlerinin maaş katsayıları yeniden düzenlenmeli ve sayıları artırılmalıdır” dedi.


Özel sektördeki diş hekimlerinin de Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) kayıtlı olmasının önünün açılması gerektiğini dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi:


“Adana'da kamuda sadece 4 çene cerrahı bulunmaktadır, bu sayı artırılmalıdır. Ülkemizde 2 bin 500'e yakın işsiz diş hekimi sağlık sistemine dâhil edilmeli ve cezaevleri ile yurdun her bölgesindeki kamu hastanelerinde diş hekimi sayısı artırılmalıdır. Türkiye'de 104 diş hekimliği fakültesinde 700 Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) kontenjanı bulunuyor ve bu sayı oldukça yetersizdir, sayı artırılmalıdır. 0-14 yaş arası çocukların koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin özelden yapılmasının yanı sıra on beş yıl odaya kayıtlı diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesinin de önü açılmalıdır.”

Yorumlar (0)