banner773

Yeni Şafak: Süleyman Soylu'ya "Akıllı ol" diyen kişi Pontusçuların dostu çıktı

Gazete, Sivaz'ın "DHKP-C, THKP/C ve DEV-YOL" ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü

MEDYA 08.06.2019, 10:45
Yeni Şafak: Süleyman Soylu'ya "Akıllı ol" diyen kişi Pontusçuların dostu çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yapılan "Her şey çok güzel olacak" protestosu sırasında bir kişinin "Akıllı ol" demesinin haberleştiren Yeni Şafak gazetesi, "Soylu’ya 'Akıllı ol' diye bağıran provokatör Mehmet Ali Sivaz’ın, DHKP-C, THKP/C ve DEV-YOL ile bağlantısı tespit edildi. Arkadaşlarının ‘Pontus’ faaliyetleri yürüttüğü Sivaz’ın, silah ve sigara kaçakçılarıyla da yakın ilişkileri ortaya çıktı" iddiasını ortaya attı. 

Gazete haberinde "O provokatör bakın kimmiş" başlığını atarak, "Yeni Şafak Sivaz'ın karanlık ilişkiler ağına ulaştı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak'ın haberinin bir bölümü aynen şöyle:

Soylu’ya “Akıllı ol” diye bağıran provokatör Mehmet Ali Sivaz’ın, DHKP-C, THKP/C ve DEV-YOL ile bağlantısı tespit edildi. Arkadaşlarının ‘Pontus’ faaliyetleri yürüttüğü Sivaz’ın, silah ve sigara kaçakçılarıyla da yakın ilişkileri ortaya çıktı.

Bayram ziyareti için memleketi Trabzon’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu havalimanı çıkışında tehdit eden provokatör Mehmet Ali Sivaz’ın karanlık bir ilişki ağı olduğu ortaya çıktı. Sivaz’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan marjinal sol örgütlere kadar derin bağlantıları olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak, 55 yaşındaki Sivaz’ın karanlık ilişkiler ağına ulaştı. Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turunu organize eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Trabzon İl örgütü ile irtibatlı olan Sivaz’ın yakın arkadaşları H.D., H.S. ve G.İ.’nin DHKP-C, THKP/C ve DEV-Yol gibi örgütlerle müzahir olduğu, bu örgütlerin uzantısı STK’ların gösterilerine katıldığı belirlendi.

"Pontus'çuların dostu çıktı"

Karanlık ilişkileri bununla da sınırlı kalmayan Mehmet Ali Sivaz, başta Doğu Karadeniz olmak üzere birçok ilde “Pontus” faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen Mehmet K. ve Özlem S. ile yakın arkadaş. Silah kaçakçısı T.S., sigara kaçakçısı İ.A. ile de yakın ilişkiler içerisinde olan Sivaz’ın kendisi de bir dönem SODEP çatısı altında siyasi faaliyetler yürütmüş.

Haberin tamamı için tıklayın

Yorumlar (0)