Yavuz Oğhan: Davutoğlu’nun söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin

Oğhan'ın işine son veren Sputnik Türkiye GYY'si Boztepe, Davutoğlu'nun haber değeri olduğuna inanmadıklarını söylemişti

MEDYA 21.07.2019, 15:07
Yavuz Oğhan: Davutoğlu’nun söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu programa çıkarmasının ardından RS FM ve Sputnik’teki görevlerine son verilen gazeteci Yavuz Oğhan, Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe’nin “Davutoğlu gibi bir figürü önemsemiyoruz ve açıklamalarının bizim üzerimizden yayılmasını istemiyoruz. Haber değerinin olduğuna inanmıyoruz” sözlerine yanıt verdi. Oğhan, “Davutoğlu’nun söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin” dedi.

Sputnik Türkiye: Davutoğlu gibi bir figürü önemsemiyoruz

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Boztepe, dün Oda TV’nin konuya dair sorularına cevap verirken; “Röportajın yayın politikamız gereği yapılmaması yönünde kararı biz Yavuz Bey’e ilettik, ancak buna rağmen yapıldı. (…) Biz yayın politikamız gereği, Davutoğlu gibi bir figürü önemsemiyoruz ve açıklamalarının bizim üzerimizden yayılmasını istemiyoruz. Haber değerinin olduğuna inanmıyoruz. Bizim yayın politikamız bu ve yine bir yayın organı olarak hakkımız” ifadelerini kullanmıştı.

Yavuz Oğhan: Sorun niye bugün yaşandı?

Boztepe’nin sözlerinin ardından kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Oğhan ise şunları söyledi:

"Ahmet Davutoğlu’nu 3 sene sonra canlı yayına çıkarma şansı olup da buna hayır diyecek, söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin.

"Dört yıl RS FM’de özgürce program yaptım doğru, tersi olsaydı dört yıl değil dört gün sonra vedalaşırdık, e bu da bugün yaşananları anlatmaya yeter

"‘Tarafsız’ Davutoğlu’nun ajansı değil bir haber ajansıdır, Türkiye’deki medya düzeninden şikayet edenlerce desteklenmektedir, tarafsızlığını merak eden siteyi takip etsin. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

"Dört yıl önce programa başladığımda da bana ait bir internet sitesi (http://bidebunuizle.com ) vardı, 3 ay önce de ‘Tarafsız’ kuruldu, peki sorun niye bugün yaşandı?" 

İsmail Saymaz: Konuşulması bu denli tehlikeli biriydi de neden Davutoğlu'nun dışişleri bakanı ve milletvekili olmasına izin verildi?

Twitter hesabında Oğhan'ın sözlerini alıntılayan İsmail Saymaz da şu ifadeleri kullandı: "O ki Ahmet Davutoğlu, konuşulması bu denli tehlikeli biriydi, neden Türkiye Cumhuriyeti’nde başbakan, dışişleri bakanı ve milletvekili olmasına izin verildi? Neden ülkemizin en kıymetli ve kripto bilgi ve belgeleri kendisine teslim edildi?"

Gazeteciler Saymaz ve Akif Beki'nin de Oğhan'la birlikte Davutoğlu programını gerçekleştirmelerinin ardından Sputnik Türkiye/RS FM'deki görevlerine son verilmişti. 

Akif Beki: "Suçsuzluğunu ispat etmedikçe her karalanan suçludur, muydu; neydi şu ilke, hay Allah!"

Akif Beki de Saymaz'la aynı tweet'i alıntılayarak, "'Suçsuzluğunu ispat etmedikçe her karalanan suçludur' muydu, neydi şu ilke, hay Allah!..." yorumunda bulundu. 

Boztepe: Davutoğlu’nun ajansı ile yan yana görünmek istemiyoruz

Oda TV'ye yaptığı açıklamada Boztepe, Davutoğlu programının ardından programlarına son verilen Oğhan’ın 'eski Başbakan'a yakınlığıyla bilinen Tarafsız Haber Ajansı’nı kurup yönettiğini' belirterek, "Tarafsız Haber Ajansı, kamuoyuna böyle yansımasa bile, Davutoğlu’nun tanıtımını yapmak için kullanılıyor. Yavuz Oğhan’la yapılan sözleşmemiz gereği böyle bir durumu kabul edemeyiz. Biz Sputnik olarak Davutoğlu’nun ajansı ile yan yana görünmek istemiyoruz” demişti. 

Ne olmuştu?

Gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin Sputnik Türkiye ve RS FM bünyesinde yaptıkları radyo programları, 'bidebunuizle' isimli YouTube kanalında eski Başbakan Davutoğlu’yla program yapmalarının ardından sonlandırılmıştı. Oğhan'ın ekibinden iki editörün de işine son verilmişti. Oğhan, Saymaz ve Beki'nin yaptıkları programların sona erdirilmesi sosyal medyada tepki çekerken; Sputnik Türkiye Twitter'da on binlerce takipçi kaybetti. 

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından başlayan dönemde başbakandı ve konuyla ilgili “Emri bizzat ben verdim" demişti. Davutoğlu, daha sonrasında ise konuya dair "Burada bir art niyet var. Benim o anda emir vermem mümkün değil. Sadece Suriye uçakları değil hangi ülkenin uçağı olursa olsun vurulmalı denildi. İhlal yapan uçaklara angajman kuralı uygulanır" açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)