Yaptığı haberler nedeniyle gazeteci Hakan Kılıç'a tehdit

Polemikhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kılıç, yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle tehdit edildiğini ve savcılığa şikayette bulunduğunu açıkladı. Kılıç, tehditlere rağmen doğruları yazmaya devam edeceğini söyledi.

MEDYA 28.03.2022, 19:33
Yaptığı haberler nedeniyle gazeteci Hakan Kılıç'a tehdit

Esenyurt Belediyesi'nde kritik görevlere yükseldiği iddia edilen, son olarak eşi ve oğlunun belediyede işe başladığı ortaya çıkan Bülent Sarıtaç'ın gazetecileri tehdit ettiği öne sürüldü.

Sarıtaç, kuzeni Deniz Bozkurt'un belediye başkanı olmasından sonra 2019'da Bozkurt tarafından ‘özel danışman’ olarak istihdam edilmeye başlandı. Sarıtaç'ın, belediyedeki ‘maddi’ ilişkileri yönettiği öne sürüldü.

Başkan Bozkurt ve kuzeni Sarıtaç

Esenyurt’taki yerel gazeteler başta olmak üzere belediye ile ilgili haber yapan gazetecileri tehdit ettiği iddia edilen Sarıtaç’ın son hedefi ise polemikhaber.com oldu.


Sarıtaç'ın 2019’dan sonraki değişimi de yerel gazetelerde yer buldu.

Belediyenin ihaleleri ile ilgili çeşitli haberlere yer veren Polemik Haber Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kılıç’ı telefonla arayan Bülent Sarıtaç, geçtiğimiz hafta vefat eden babası Mecit Sarıtaç’ın ölümüyle ilgili taziye haberinde bulunan, merhum Mecit Sarıtaç’ın AKP Ardahan Göle İlçe Teşkilat kurucusu olduğuna dair bilgiyi bahane ederek "Neden babamın AKP'li olduğunu hatırlatıyorsunuz?" dediği ve ağza alınmayacak küfürler savurduğu öne sürüldü. 

Kılıç, “Bizim kimsenin şahsı ile bir derdimiz yok. Birçok belediyedeki usulsüzlük iddiaları gibi Esenyurt Belediyesi ile ilgili iddiaları da haberleştirdik. Diğer belediyeler açıklama gönderdi ama Esenyurt Belediyesi küfür ve tehdit etmeyi tercih etti. Bu mafya ağzını ve tarzını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Gerekli yasal girişimimizi başlattık. Partisine, memleketine bakmadan kamu yararı adına benzer iddiaları haberleştirmeye, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Yorumlar (0)