TÜRKİYE'YE KENDİ İMZASIYLA TOPRAK KAYBETTİREN O MEKTUP

Türkiye’nin Yunanistan tarafından işgal edilen adalarına Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım açıklık getirdi. Yalım, işgal edilen adaların İngiliz ve Amerikan belgelerinde de Türkiye’ye ait olduğunu belirtirken, 18 Mart 2019 tarihinde BM’ye gönderilen bir mektupta, Türkiye kıta sahanlığının 5 boylam geriye çekildiğini açıkladı. Yalım, Akdeniz’de yaşanan değişimlerin ardından Türk donanmasının Ege’den çıkamayabileceği uyarısında bulundu.

MEDYA 19.07.2019, 11:18 19.07.2019, 11:57
TÜRKİYE'YE KENDİ İMZASIYLA TOPRAK KAYBETTİREN O MEKTUP

Türkiye’nin Kuzey Ege Adaları’nın ardından Güney Ege Adaları’nın da işgal edilmesi ile Ege’de bulunan Türk Donanması’nın açılamayacağını dile getiren MSB Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Türkiye’nin batısının 2 devlet tarafından yöneltildiğini söyledi.


TÜRKİYE’NİN BATISINI 2 DEVLET Mİ YÖNETİYOR


TV5 Genel Koordinatörü Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu Buluşma Noktası programında konuşan Ümit Yalım,  son derece vahim bir durum olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin İzmir, Muğla ve Aydın illerinde Yunanistan belediye başkanlarının görevli olduğunu ileri sürdü. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer görevli iken İzmir Koyun Adası’nda Yunanistan’ın Belediye Başkanlığında Evangelos Angelakos, Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu görevli iken Aydın Eşek Adası Belediye Başkanlığında Evangelos Kottoros, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında Osman Gürün görevli iken Muğla Kalolimnos Adası Belediye Başkanlığında İoannis Galouzis’in görev yaptığını dile getiren Yalım, Türkiye’nin barısında ikili devlet düzenine geçildiğini, paralel devletin sadece cemaat olmadığını Yunanistan’ın da olduğunu söyledi. 


TÜRK DONANMASI EGE’DEN ÇIKAMAYABİLİR


Yalım, “Türk Donanması’nın Ege’den çıkamadığı takdirde Doğu Akdeniz’e ulaşamayacağını belirterek, işgal edilen adalarla Türkiye’nin kuşatıldığını söyledi. Yalım, “İşgal edilen adalar nedeniyle biz kuşatıldık. Ege Deniz’in de kıta sahanlığı, karasular, bitişik bölgeler tamamen Yunanistan’a geçiyor. Bu bölgelerde, biz hakkımızı aramaya devam etmezsek Yunanistan’a geçiyor. Ege Denizi Yunan Gölü oluyor” dedi ve “Bizim donanmanın Ege Deniz’in de çıkıp Doğu Akdeniz’e inmesi mümkün mü?” diye sordu.


YALIM, BM’YE GÖNDERİLEN VE TOPRAK KAYBETTİREN O MEKTUBU YAYINLADI


Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimî Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu imzası ile 18 Mart 2019 tarihinde BM’ye gönderilen mektupta, Türk Kıta Sahanlığı Batı Sırının 5 boylam geriye çekildiğini söyledi. MSB Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Meclis Kararı ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi de olmadan, Resmi Gazete’de yayımlanmadan doğrudan BM’ye başvurulduğunu belirterek, işgal edilen adaların resmi olarak Yunanistan’a terk edildiğini söyledi.

Yorumlar (0)