TRT'de programlar yapan Şemsettin Bektaşoğlu'ndan skandal deprem yorumu!

Türkiye'de tarikat yapılanmalarına ilişkin birçok tartışma devam ederken, tekrar ortaya çıkan bir videoda, akılalmaz ifadeler kullanıldı. Videoda, Menzil tarikatı şeyhinin depremi, depremle konuşarak durdurduğu öne sürüldü.

MEDYA 06.11.2020, 14:28
TRT'de programlar yapan Şemsettin Bektaşoğlu'ndan skandal deprem yorumu!

İzmir'de 114 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından, TRT'de programlar yapan Menzil tarikatından Şemsettin Bektaşoğlu'nun, tarikat üyeleriyle yaptığı bir sohbette Menzil Şeyhi'nin nasıl depremi durdurduğunu anlattığı akılalmaz video tekrar gündeme geldi.

Geçmiş yıllarda çekilen ve YouTube'a yüklenen videoda, Menzil tarikatı üyelerinin sohbetinde konuşan Şemsettin Bektaşoğlu, Menzil lideri Şeyh Gavs’ın ‘kudretinden’ bahsediyor ve Şeyh Gavs'ın depremi, depremle konuşarak durdurduğunu iddia ediyor.

Akılalmaz videoda Bektaşoğlu, "Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor işte, ortada” ifadelerini kullanıyor.

Videoda konuşan ve akıl almaz ifadeler kullanan Şemsettin Bektaşoğlu, Şeyh Gavs’ın, depreme “Sakinleş” dediğini ve böylece onu durdurduğunu söylüyor. Bektaşoğlu'nun ayrıca “Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor” dediği görülüyor.


DEPREM, ŞEYHE, "SANA İTAAT ETMEKLE EMROLUNDUM" DEMİŞ

Bektaşoğlu, videoda konuşmasına şöyle devam ediyor:
“Halk korktu, telaş etti, sokağa çıktı. Bundan [Şeyhten]yardım istediler. Bu da zelzeleye doğru hitap etti; ‘ey zelzele’ dedi. ‘Sen Allah’ın bir mahlûkusun’ dedi. Allah’tan seni sakinleştirmesini dilerim’ dedi. ‘Sakinleş’ dedi. Zelzele kendi lisanı haliyle ona cevap verdi. Dedi ki; ‘Sana itaat olunmakla emrolundum’ dedi ve zelzele bitti. Keramat-i evliyayı [Şeyh Gavs’tan bahsediyor] baştan çıkaracak bir hadise daha. Allah’tan istiyor, kendi bir şey yapmıyor. ‘Yarabbi zelzeleyi durdur’ diyor, Allah da durduruyor. Aç sen de kanalları, duası makbul bir makama gel, Allah senin de dediğini yapsın. Allah bu seviyede olan herkesin duasını kabul ediyor işte, ortada.”

Yorumlar (0)