Taha Akyol: Binali Yıldırım'ın ifadelerine Bahçeli’nin tepki göstermemesi oy için

"Ekrem İmamoğlu vatanseverdir"

MEDYA 09.06.2019, 10:45
Taha Akyol: Binali Yıldırım'ın ifadelerine Bahçeli’nin tepki göstermemesi oy için

Karar yazarı Taha Akyol, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı” sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki göstermemesinin nedenini oy için olduğunu söyledi. Akyol, "Binali Bey vatanseverdir, sürekli terörü lanetler, milli bütünlüğü vurgular; o konuşmayı tabii ki oy için yaptı. İstanbul’daki Kürt oyları için" ifadesini kullandı. 

Akyol'un "Her şey oy için!" başlığıyla yayımlanan yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım Diyarbakır gezisinde, “Dersim”den bahsetti, Milli Mücadele döneminde “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı” diye konuştu.

Binali Bey vatanseverdir, sürekli terörü lanetler, milli bütünlüğü vurgular; o konuşmayı tabii ki oy için yaptı… İstanbul’daki Kürt oyları için.

Bahçeli’nin tepki göstermemesi de tabii oy için.

Millet İttifakı’ndan bir kimse, hele de Ekrem İmamoğlu böyle konuşsaydı iktidar ve Bahçeli yeri göğü birbirine katardı. Savcılar harekete geçirilir, medya günlerce yayın yapardı.

Bu vesile ile belirteyim ki, Ekrem İmamoğlu da vatanseverdir. İmamoğlu hakkındaki Yunan, Pontus gibi suçlamalar yalandır.

Yorumlar (0)